PUBLICITAT

Classe a la deixalleria

  • Els alumnes lauredians surten de les aules per participar en dues activitats de conscienciació sobre la cura del medi ambient H La jornada s'emmarca en el programa del Consell d'Infants, centrat en qüestions de civisme
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els alumnes contemplen una de les escultures fetes amb deixalles provinents de la jornada FemNet, ahir Foto: ÀLEX LARA

Els alumnes de les escoles de Sant Julià de Lòria van tenir ahir unes classes particulars, diferents, i van canviar les aules per la deixalleria comunal. Els joves estudiants van participar en una activitat de conscienciació per a la cura del medi ambient. Els infants van visitar la deixalleria de la parròquia, per conèixer on han de portar els residus, i van visitar les escultures fetes amb deixalles de la darrera jornada de FemNet. L'activitat s'emmarcava dins el programa del Consell d'Infants de Sant Julià de Lòria, que s'ha centrat en qüestions de civisme, i tal com explica la cap del projecte, Thaïs Zapata, es vol conscienciar els nens en aquest aspecte, tot i que «ja hi estan sensibilitzats perquè es un tema que es tracta molt a les aules i que el tenen molt present».

Des de les 10 hores del matí, els alumnes de les escoles de Sant Julià de Lòria van participar en les activitats relacionades amb la tasca que realitzen al Consell d'Infants. Els infants es van dividir en dos grups i van realitzar dues activitats encaminades a millorar els seus coneixements i sensibilitzar-los en relació el medi ambient.

La primera activitat va consistir en visitar la deixalleria comunal, «perquè està molt bé que els hi diguem que hi ha residus que no es poden llençar a les escombraries, però han de saber també on els han de portar», va argumentar la treballadora social del Departament de Serveis Socials i Participació Ciutadana, a més de la cap del projecte, Thaïs Zapata.

En segon lloc, l'associació FemNet va col·laborar portant les escultures amb les deixalles recollides a la darrera jornada de neteja i explicant el sentit d'aquestes. El president de l'associació, German Torres, va indicar que així els nens i nenes observen com «les deixalles que s'han trobat a la muntanya han de quedar tancades al lloc que els hi pertoca, que és la deixalleria o el Centre de Tractament de Residus», i que queda simbolitzat amb les gàbies de les escultures. Les tres escultures estaran exposades durant tota la setmana a la plaça Germandat de Sant Julià de Lòria perquè tot el públic les pugui veure.

Tant Zapata com Torres van insistir en la importància de transmetre als més petits la necessitat de respectar el medi ambient, «perquè no actuïn com ho han fet les generacions anteriors». Van reconèixer, però, que els infants ja estan molt sensibilitzats amb el tema, perquè segons Zapata «a les escoles ja es fa molta feina en aquest sentit», va recollir l'ANA. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT