La sub-21 s'enfronta al «coco del grup», la República Txeca

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Smith, ahir durant l'entrenament amb la sub-21 al Comunal Foto: TONY LARA

Avui és un dia d'aquells que Justo Ruiz i els seus deixebles de la sub-21, tots a una, han de treure el millor de sí mateix per intentar fabricar un futbol que agradi a la graderia local que avui a partir de les 17.30, a l'Estadi Comunal, assistirà a l'últim matx a casa de la selecció. El rival, «el coco del grup», en paraules del seleccionador, una República Txeca que és líder, «ha estat subcampiona d'Europa», i que en el partit de la primera ronda va endossar un 8-0 als andorrans, de trist record. «Allà jugant caminant ens van moure com van voler, de banda a banda, i a més són molt ràpids i estan plens de recursos», va manifestar ahir el tècnic.

«Juguem a casa nostra i ho hem d'intentar fer el millor possible, defensar la nostra honra i la nostra bandera, i a veure si els podem aguantar el màxim possible durant els primers minuts». Justo Ruiz assumeix que poca cosa hi ha a fer amb els txecs, que dominen el grup 3 amb 13 punts en cinc partits, tres punts més que Gal·les, que en suma 10 però amb un partit més. Andorra, per la seva part, acumula gols en contra (23) i en suma cap a favor, i així el caseller és manté a zero.

«Ens exigiran el màxim», va assegurar ahir Justo Ruiz. «Ells tenen molts recursos, juguen molt bé en l'u contra u i saben arribar molt bé fins la línia de fons i crear superioritats... haurem d'estar molt atents». El tècnic, que avui anunciarà els jugadors l'onze inicial, compta amb 18 jugadors entre els quals hi és Adam Smith, que debutaria amb la tricolor si hi comptés amb minuts. El jugador del SC Balma és, juntament amb el davanter Sebas Bertran (Construccions La Posa Lusitans), el porter Jordi Rodríguez (també del Lusitans), i el benjamí del grup, Marc Ferre (FC Andorra, del 94), dels que estan per estrenar-se.