PUBLICITAT

Els pirates informàtics van atacar la xarxa andorrana des d'Àsia amb el mètode 'spoofing'

  • L'atac dels pirates informàtics a la xarxa andorrana provenia de diferents punts d'Àsia, que utilitzaven adreces d'internet andorranes com a màscara per atacar els servidors d'Andorra Telecom.
04052012_sta
Foto: ANA / D.R.
L'atac dels pirates informàtics a la xarxa andorrana provenia de diferents punts d'Àsia, que utilitzaven adreces d'internet andorranes com a màscara per atacar els servidors d'Andorra Telecom. Ho ha informat la parapública a través d'un comunicat en el qual també constat que el mètode utilitzat  va consistir en fer un atac massiu des de les diferents adreces IP per provocar el col·lapse de la xarxa.
Es tracta d'un atac informàtic que 'no està a l'abast de qualsevol pirata informàtic, ni a nivell de coneixements ni quant a infraestructura'. Andorra Telecom ha assenyalat que els informes 'mostren que l'atac provenia de diferents punts d'Àsia' utilitzant el mètode spoofing que consisteix a suplantar la identitat i controlar l'adreça IP mitjançant procediments informàtics i programes espia. Així, els pirates utilitzaven adreces d'internet andorranes com a màscara per atacar els servidors d'Andorra Telecom. L'atac massiu des de les diferents IP va provocar el col·lapse de la xarxa. La parapública continua nalitzant i cercant la font de l'atac, però deixa les responsabilitats jurídiques i penals en mans de la justícia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT