PUBLICITAT

Els alumnes de les escoles de Sant Julià s'impliquen amb el civisme i el medi ambient

  • Els infants han visitat la deixalleria de la parròquia, per conèixer on han de portar els residus, i han visitat les escultures fetes amb deixalles de la darrera jornada de FemNet
04062012_femnet1
Els infants observen les escultures fetes amb deixalles de la darrera jornada de FemNet, aquest dilluns al matí. Foto: ANA / N.M.
Els alumnes de les escoles de Sant Julià de Lòria han participat, aquest dilluns al matí, en una activitat de conscienciació per a la cura del medi ambient. Els infants han visitat la deixalleria de la parròquia, per conèixer on han de portar els residus, i han visitat les escultures fetes amb deixalles de la darrera jornada de FemNet. L'activitat s'emmarca dins el programa del Consell de Joves de Sant Julià de Lòria, que s'ha centrat en qüestions de civisme, i tal com explica la cap del projecte, Thaïs Zapata, es vol conscienciar els nens en aquest aspecte, tot i que 'ja hi estan sensibilitzats perquè es un tema que es tracta molt a les aules i que el tenen molt present'.
Des de les 10 hores del matí, els alumnes de les escoles de Sant Julià de Lòria han participat en les activitats relacionades amb la tasca que realitzen al Consell d'Infants. Els infants s'han dividit en dos grups i han realitzat dues activitats encaminades a millorar els seus coneixements i sensibilitzar-los.

La primera activitat ha estat la visita a la deixalleria comunal, 'perquè està molt bé que els hi diguem que hi ha residus que no es poden llençar a les escombraries, però han de saber també on els han de portar', segons explica la treballadora social del Departament de Serveis Socials i Participació Ciutadana, a més de la cap del projecte, Thaïs Zapata. 

En segon lloc, l'associació FemNet ha col·laborat portant les escultures amb les deixalles recollides a la darrera jornada de neteja i explicant el sentit d'aquestes. El president de l'associació, German Torres, ha indicat que així els nens i nenes observen com 'les deixalles que s'han trobat a la muntanya han de quedar tancades al lloc que els hi pertoca, que és la deixalleria o el Centre de Tractament de Residus', i que queda simbolitzat amb les gàbies de les escultures. Les tres escultures estaran exposades durant tota la setmana a la plaça Germandat de Sant Julià de Lòria perquè tot el públic les pugui veure.

Tant la cap de projecte, Thaïs Zapata, com el president de FemNet, German Torres, han insistit en la importància de transmetre als més petits la necessitat de respectar el medi ambient, 'perquè no actuïn com ho han fet les generacions anteriors'. Han reconegut, però, que els infants ja estan molt sensibilitzats amb el tema, perquè segons Zapata 'a les escoles ja es fa molta feina en aquest sentit'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT