PUBLICITAT

Andorra supera Luxemburg i acaba segona per sota d'Islàndia

  • L'equip tricolor suma 13 podis més en la segona jornada de l'Europeu de Petits Estats i n'obté 29
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels trets de sortida de les proves de la segona jornada a l'Europeu dels Petits Estats, ahir a la piscina dels Serradells. Foto: ÀLEX LARA

Andorra va poder amb la seva principal enemiga, Luxemburg –al final tercera–, i s’ha pogut fer amb la segona posició del podi per equips en el Campionat d’Europa de Petits Estats, només superada per Islàndia, que s’ha disputat aquest cap de setmana a la piscina dels Serradells. Ahir, en la segona jornada, l’equip de la Federació Andorrana de Natació (FAN) mantenia la igualtat en la puntuació amb la selecció centreeuropea però en la sessió de tarda van anar caient medalles fins assegurar-se el sots campionat. Andorra va aconseguir 13 podis més ahir, que sumats als 16 de dissabte donen un total de 29.
Una xifra que, segons el seleccionador, Sergi Rayo, demostra que Andorra té una salut bona a nivell absolut i júnior: «Aquest tipus de competicions són fantàstiques perquè podem mesurar-nos amb països que tenen un nivell i uns mitjans similars als nostres. Crec que a nivell global hem fet un gran paper, s’ha vist una actitud per part dels nostres 39 nedadors de gran companyonia i sobretot, ho han donat tot», va dir. En aquesta línia Rayo va indicar: «Els joves de la base que s’han ofert per ajudar en les tasques organitzatives com a voluntaris han gaudit com ningú: demanaven els capells de natació, autògrafs... Per a ells és una motivació de cara al futur. Hem d’agrair també la gran feina que han fet els voluntaris perquè gràcies a ells la competició ha estat un èxit a nivell organitzatiu», va concloure.

HACIANE, «IMPRESSIONANT» / Rayo no va dubtar a assenyalar Hocine Haciane com el gran protagonista de l’Europeu de Petits Estats: «Ha estat impressionant, aconseguint l’or en les quatre proves que ha fet i ajudant a l’equip de relleus a ser tercer en els 4x100 estils». Haciane, que dissabte havia guanyat en els 200 papallona i els 200 braça , ahir es va tornar a imposar en els 100 braça i 200 estils, a més d’ajudar, com explicava el seleccionador, a obtenir un tercer lloc en els 4x100 estils fent braça i juntament amb Pablo Feo (esquena), Oriol Cuñat (papallona) i Gerard Baldrich (estil lliure).
El botí tricolor, però, va ser molt més ampli. A nivell sènior masculí destaca també el segon lloc d’Oriol Cuñat, que va ser segon, i el tercer de Jordi Cerro. I en la categoria femenina Èrika Beleta va ser tercera en la prova de 200 papallona i Mònica Ramírez segona en els 100 esquena.
Cap dels nedadors andorrans, però, va ser capaç ahir d’aconseguir cap plusmarca nacional. Tan sols dissabte, Clàudia Palau va poder fer un nou rècord infantil en els 50 esquena, fixant en 34,06 el millor temps que tenia des de feia uns anys Mònica Ramírez.
Sí que va tenir una gran actuació Irene Gómez, que si en la primera jornada va obtenir la mínima pel Català infantil en els 100 braça a més d’un bronze, ahir  de nou va obtenir un tercer lloc en els 200 braça i, de nou, la mínima per al català en aquesta distància amb una marca de 3min 17,95s. També van obtenir medalla en la categoria júnior femenina Sara Pintó, tercera en els 50 braça, i en els 50 papallona va haver-hi un monòleg tricolor: Marina López va guanyar la medalla d’or, Nerea de Sousa la de plata i Lea Ricart la de bronze. Queda només una medalla en la parròquia tricolor, un bronze que va aconseguir una de les promeses Pol Arias en els 200 esquena.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT