PUBLICITAT

Intercepten un camió amb 240.000 euros de tabac d'Andorra

  • La càrrega procedent d'Andorra va travessar la frontera sense incidents
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El diari La verdad d'Alacant publicava ahir que després de mesos d'intenses investigacions, efectius de la Guàrdia Civil d'Alacant i de Lleida van interceptar prop de la frontera hispanoandorrana, un camió carregat de tabac, que hauria travessat la duana de la Farga de Moles sense problemes. El vehicle transportava tabac valorat en 240.000 euros procedent d'Andorra. El conductor va ser arrestat i diversos guàrdies interrogats a les dependències de la Guàrdia Civil a Lleida, encara que no va transcendir si se'ls va prendre declaració com a detinguts.

La investigació, encetada ara fa un any, continua oberta per arribar al fons de l'assumpte i capturar tots els implicats. La setmana passada la jutge d'Alacant que instrueix el sumari va dictar presó preventiva per al presumpte cervell d'aquesta xarxa de contraban a gran escala, un agent de la Guàrdia Civil que actualment estava destinat a la caserna de El Campello (Alacant), on exercia tasques de seguretat ciutadana. Ara la investigació se centra en esbrinar si tenia còmplices dins de la unitat de Vigilància Fiscal de la Seu. Segons La Verdad, l'arrestat va demanar el trasllat de Catalunya quan es va ensumar que podien vigilar els seus moviments.

Escoltes telefòniques / Amb tot, va continuar dirigint la xarxa des de El Campello, tal com revelen les escoltes telefòniques que va ordenar la jutge. De fet, va arribar a mantenir diverses trobades a la província d'Alacant amb un dels contrabandistes implicats, segons fonts properes al cas. L'inculpat donava les instruccions per via telefònica als suposats companys de la duana, mentre que, al seu torn, informava als contrabandistes del dia i de l'hora a la qual havien de passar els camions carregats de tabac per no ser detectats. En la seva compareixença davant la jutge, però, l'arrestat va negar les acusacions de suborn i contraban que pesen sobre ell, tot i les converses telefòniques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT