PUBLICITAT

Un 'hacker' deixa tot Andorra sense Internet durant hores

  • L'atac es va perpetrar a la matinada i la connexió no es va restaurar fins a la tarda
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'edifici comercial de l'operador Foto: EL PERIÒDIC

Durant llargues hores d'ahir diumenge, tot Andorra va quedar desconnectada d'Internet a causa d'un atac pirata al servidor d'Andorra Telecom. La incidència va quedar resolta cap a les 11 hores del matí per al suport de fibra òptica, mentre que els abonats al suport convencional per ADSL van haver d'esperar unes quantes hores més. Andorra Telecom va informar que es tractava d'un fet intencionat, perpetrat per un o més hackers, que va provocar la saturació del servidor. Els tècnics van treballar tot el dia per resoldre els problemes i per descobrir com s'havia produït l'atac i si s'havia perpetrat des de dins del país o des de fora. Durant unes quantes hores Internet i el 3G dels telèfons van deixar de funcionar a tot el territori.

Andorra Telecom va qualificar l'incident «d'atac informàtic massiu» i va explicar que s'havia produït entre la matinada de dissabte a diumenge. L'operador de telecomunicacions públic que va qualificar l'atac de «sofisticat, molt agressiu i coordinat per pirates informàtics internacionals», va provocar la caiguda del sistema i va afectar tota la xarxa d'Internet al país.

Els serveis tècnics d'Andorra Telecom van solucionar el problema per al suport de fibra òptica a les 11 del matí mentre que el problema no va quedar resolt per a xarxa ADSL fins a primera hora de la tarda. L'operador públic va indicar que avui podrà donar més detalls de la incidència i comunicarà les possibles accions legals que la companyia podrà emprendre contra els pirates, si els identifica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT