PUBLICITAT

Prop d'un milió per ampliar el refugi guardat de Sorteny

  • L'equipament tindrà capacitat per albergar fins a 50 excursionistes
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un grup d'excursionistes arriba al refugi de Sorteny Foto: EL PERIÒDIC

Els treballs per rehabilitar el refugi guardat de la Borda de Sorteny començaran aquest juny. La primera fase que s'executarà serà la construcció de les rases per connectar tots els serveis, mentre que les obres per engrandir l'espai es deixarà per finals d'agost o la primera setmana de setembre, segons va explicar el responsable de Patrimoni Natural i Banders, Gerard Olm. El cost de l'obra serà de més de gairebé un milió d'euros, dels quals 460.000 euros aniran a càrrec del Govern i serviran per ampliar el refugi mentre que la construcció de les rases costarà uns 500.000 euros i ho assumirà la Mancomunitat de Serveis de la corporació ordinenca, ens que aplega el Comú d'Ordino i el Quart, juntament amb l'Executiu. Olm preveu que el refugi estigui operatiu el juliol del 2013.

L'engrandiment del refugi es farà per la part del darrera i s'hi construirà una estructura mig soterrada per tal que quedi en harmonia amb l'entorn natural i tindrà capacitat per unes 50 persones. A més, es faran algunes modificacions a l'interior de l'alberg així, a la primera planta hi haurà el menjador, la cuina i el dormitori del guàrdia i a la planta baixa hi aniran els dormitoris pels turistes. També es reservarà una part per fer-hi un refugi de guarda lliure per a les persones que no volen pagar i es conservarà tal i com està a dia d'avui la cabana del vaquer així com també la part exterior de l'edificació.

Olm va indicar a l'ANA que la intenció és que el refugi de Sorteny estigui operatiu de cara el juliol del 2013 però no ho va poder assegurar pel retard en l'inici de les obres per culpa dels tràmits burocràtics. A més, va recordar que la climatologia també hi tindrà un paper destacat, ja que a ple hivern caldrà aturar els treballs per culpa del fred però, si a la tardor el temps acompanya s'hauria de tenir tota l'estructura exterior enllestida perquè de cara a la primavera només s'hagués de fer la remodelació interior de la finca i així tenir l'espai a punt per quan arribi el bon temps.

En relació a com es gestionarà el refugi guardat, Olm va dir que tot just el Govern i el Comú d'Ordino ho estan parlant i per tant «el tema està molt verd», va reconèixer. No obstant no descarta que s'administri de la mateixa manera com ho fan altres refugis guardats del país com el del Comapedrosa o el de Juclar, on hi ha un conveni entre l'Executiu i els comuns i són els ens locals els que s'encarreguen de fer les licitacions pertinents perquè un privat es faci càrrec de l'establiment. Olm tampoc va poder explicar qui fixarà els preus perquè encara no se n'ha parlat. Malgrat tot, va dir que es preveu que les tarifes siguin similars a les que actualment apliquen altres refugis guardats del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT