PUBLICITAT

Bernadó no pot fer rècord en l'Europeu als 10K

  • L'andorrà buscava a Bilbao baixar dels 30min i no ho aconsegueix per disset segons
EL PERIÒDIC
BILBAO

Toni Bernadó no va poder superar l'actual rècord d'Andorra en els 10.000 metres, en l'Europeu de pista que es va disputar ahir a Bilbao.

La Federació Andorrana d'Atletisme havia avançat en la prèvia que el fondista tricolor podia rebaixar la marca de 29min 47,74s que havia aconseguit ell mateix ara fa més de deu anys a Vic i ell ahir havia suavitzat una mica més l'objectiu i es va proposar baixar de la mitja hora. Finalment va fer una marca de 30min 16,59s, per tant es va quedar a disset segons. «La idea de fer plusmarca era complicada i tampoc no he pogut baixar dels 30 minuts però acabo content perquè m'he trobat bé i he aconseguit la millor marca de l'any», va indicar.

El fet és que Bernadó corria la sèrie B, que formaven 20 corredors. Ell tenia el segon pitjor temps personal aquest any –30min 59,79s– però d'inici ja es va enganxar a un grup de la part mitja de la classificació «que anaven al ritme que m'interessava», va detallar Bernadó, que no era un altre que baixar dels 30.

Al quilòmetre 5, però, i quan els seus càlculs anaven sota el guió previst, es va produir una caiguda en la qual no es va veure afectat però el grup es va desfer. «A partir de llavors fins a la meta ja vaig anar sol», va descriure. «Estava fort però en aquestes condicions és difícil», va admetre. I no va poder mantenir el ritme.

TREBALLANT PER A LONDRES / Bernadó, que l'any passat va aconseguir el bitllet per als Jocs Olímpics en la marató de Barcelona (2h 17min), encara no té clar quina distància correrà a Londres tot i que ahir va explicar que fa dues setmanes va començar a entrenar pensant en la gran cita.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT