PUBLICITAT

Setze podis tricolors i lluita igualada amb Luxemburg pel segon lloc

  • Andorra obté medalles en gairebé totes les proves en la primera jornada de l'Europeu de Petits Estats
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Moments després del tret de sortida en una de les proves de la primera jornada, ahir als Serradells Foto: ÀLEX LARA

Andorra va aconseguir setze podis en la primera jornada de l'Europeu de Petits Estats que es va disputar ahir a la piscina dels Serradells. Els resultats de la parròquia tricolor van ser positius, ja que es van aconseguir medalles en gairebé totes les proves, cosa que ha permès una lluita igualada amb Luxemburg en la lluita per la segona posició en la classificació per països. Islàndia, la gran favorita per acabar primera, va complir amb els pronòstics i amb un bon botí d'ors comanda la taula tot i que encara queda la jornada d'avui.

Hocine Haciane va guanyar l'¡or en els 200 papallona –prova que faria si obté una wild card per als Jocs Olímpics de Londres– amb una marca de 2min 7,96s que es queda a només quatre segons del rècord nacional que ell ostenta. Tercer va ser David Días, en una prova que tan sols va comptar amb tres participants en la categoria sènior.

Als 400 lliures Gerard Baldrich va acabar tercer en la categoria masculina, el mateix resultat que va aconseguir Mònica Ramírez en noies. La referent en fèmines d'Andorra, segons el director tècnic: «Estava nerviosa perquè està en època d'examens finals i té la incògnita de si anirà a les Olimpíades. Això l'ha afectada perquè sap que pot donar més de sí», va indicar Sergi Rayo.

Oriol Cuñat va fer els 400 estils tot i que no domina aquesta disciplina, però tot i així va ser segon, per davant de Jordi Cerro, que va completar el podi. En la categoria júnior Pol Arias va fer un altre segon lloc i Miguel Oliveros va ser tercer.

En els 100 braça Irene Gómez va poder sumar un altre bronze amb una marca de 31,71 que suposa la mínima per al Català infantil. També van guanyar el bronze Aïda López en els 100 papallona júniors i Aïda Colom en els 800 lliures absoluts. Pablo Feo va ser segon júnior en els 100 esquena i tercer en els 100 papallona i Clàudia Palau va destacar amb un quart lloc júnior en els 50 esquena que amb un temps de 34,06 suposa un nou rècord d'Andorra infantil.

Per últim Hocine Haciane va ser primer en els 200 braça i Paco Osuna tercer, mentre que Mònica Ramírez, que també va nedar els 50 esquena i els 200 estils, va obtenir el tercer lloc en les dues proves tot i que en la segona va ser desqualificada per cometre irregularitats en la patada, en la disciplina de braça.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT