PUBLICITAT

Carchat debuta amb un onzé lloc

  • L'andorrà ha vist complicat mantenir-se a l'asfalt per les estretes carreteres
EL PERIÒDIC
VIGO

Periodic
El Porsche GT3 de Carchat, en un revolt al Rias Baixas, ahir. Foto: FOTOESPORT

L'anhelat debut de Joan Carchat al Ral·li Rias Baixas, la primera prova que el pilot andorrà disputa en el campionat d'Espanya d'asfalt amb un Porsche GT3, va estar marcat per petits problemes que el van fer acabar en l'onzè lloc. Objectiu complert per al corredor de l'Automòbil Club d'Andorra-RACC, que tenia entre cella i cella arribar al parc tancat de l'IFEVI de Vigo.

Carchat va iniciar la primera prova gallega amb moltes ganes de competir, però amb l'objectiu ben marcat, aquesta vegada la classificació no era una prioritat. En el desenvolupament de la primera etapa ja es va poder comprovar que tot anava sota el guió previst. Va trencar la barra estabilitzadora i va poder continuar en carrera, tot i que segons va explicar «això va provocar una fuga d'oli que ens ha impedit anar més ràpid durant la resta del ral·li».

A la segona passada per les especials va millorar els seus registres, era evident que la seva confiança augmentava a mesura que transcorrien les especials. Una vegada acabat el pas per les primeres quatre especials del Rias 2012 , Carchat era dotzè en la classificació segona etapa però va aparèixer la pluja, element amb el qual l'andorrà es troba còmode, i tot i que li va donar algun ensurt en la trajectòria, en l'assistència va muntar els pneumàtics de pluja i completar el segon pas per Fornelos i As Neves a un bon ritme, per acabar onzè.

«En els reconeixements he pogut observar que no seria fàcil mantenir el Porsche a l'asfalt; les especials eren molt estretes i amb aquest cotxe no te la pots jugar passant per fora, pots punxar i perdre qualsevol opció de fer un bon resultat. Hem fet quilòmetres i ens anem adaptant al cotxe, que és l'important», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT