Andorra cau per un abultat 4-0 amb Polònia en el segon amistós

• El combinat de Koldo s'ha d'aplicar a fons per aturar l'atac de la coamfitriona de l'Euro
VARSÒVIA

El penal que va marcar Blaszczykowski i que significava el 3-0, ahir Foto: SILVIA CASALS / FAF

La selecció nacional va perdre ahir per un abultat 4-0 davant Polònia, que va demostrar estar a punt per l'Eurocopa 2012 en la qual és la coamfitriona juntament amb Ucraïna. El combinat que dirigeix Koldo Álvarez va haver d'aplicar-se més en defensa que en l'amistós de dimecres davant l'Azerbaidjan, i va haver-ho de fer a fons per aturar l'incisiu atac local. Malgrat tot la tricolor va saber defensar-se amb ordre i va acabar rebent un càstig massa gran en relació amb els mèrits fets al terreny de joc.

No s'havia complert el minut 12 quan Obraniak va aprofitar una centrada per fer l'1-0. José Antonio, amb una actuació estel·lar, va salvar tres ocasions clares de go als minuts 23, 29 i 34 però al 36 no va poder evitar treure una mitja xilena del davanter del vigent campió de la Bundesliga, el Borussia Dormundt, que significava el 2-0 a l'electrònic del Pepsi Arena de Varsòvia, amb ple total.

Dos minuts després va caure un altre gerro d'aigua freda amb un dubtós penal de Bernaus que va transformar Blaszczykowski. Aquí s'acabava una primera part en la qual Andorra no havia fet ni un sol xut a la porteria contrària però que vista la seguretat en defensa un 3-0 era massa.

El domini de Polònia va continuar en la segona part. De nou va sortir revolucionat el combinat de Franciszek Smuda però Andorra, després d'agafar aire al descans, va atrevir-se més i Márcio va fer el primer xut al minut 48, que va sortir llepant el pa. De nou Márcio va provar sort en una falta directa al 63 i Ildefons Lima no va arribar per mil·límetres a una centrada de Peppe. Va ser l'avantsala del quart gol de Polònia, obra de Wasilewski, de nou de penal.

Koldo va referir-se als penals com «dubtosos tots dos», va lloar el bon joc de l'equip tricolor «per estones» i la feina feta en defensa «que ens ha fet estar còmodes durant gran part del duel». «Amb dos gols en dos minuts, però, costa aixecar-se».