PUBLICITAT

El benefici net de BPA retrocedeix en 6,3 milions amb relació al 2010

  • L'adquisició de Banco de Madrid i Interdin i les «elevades provisions» expliquen el resultat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La façana de la seu central de Banca Privada d'Andorra Foto: BPA

Els beneficis de Banca Privada d'Andorra van retrocedir en 6,3 milions d'euros el 2011 en relació l'any anterior. De tota manera, el resultat net va ser positiu, de 18,8 milions, segons va informar l'entitat a través d'un comunicat. En aquest s'explica que la reducció dels beneficis es deu, en part, «per la dimensió i naturalesa» de les adquisicions de Banco de Madrid i del Grup Interdin, SA.

La compra d'aquestes dues financeres, del banc i de la societat de valors dedicada a la negociació i intermediació de títols, s'inclou en el procés d'expansió internacional de BPA, que s'inclou al Pla estratègic de creixement del Grup BPA per al període 212-214. L'entitat segueix una «evolució favorable» en el marc d'aquest, tant per la «important projecció internacional» com pel «fort creixement» de l'entitat. És a dir, que es valoren positivament els resultats obtinguts el 2011, els 18,8 milions d'euros de benefici –6,3 milions menys que en l'exercici anterior, reducció que «es justifica per les elevades provisions i per la pròpia dimensió i naturalesa de les adquisicions del Banco de Madrid i Interdin», relata el comunicat– i els 5.298 milions de volum de negoci, que van en la línia del Pla estratègic. Aquest planteja com a objectiu per al 2014 situar el volum de negoci als 7.000 milions d'euros i el benefici net consolidat en 28,9 milions. La integració de les dues societats a l'estructura organitzativa del Grup BPA s'ha dut a terme seguint el calendari previst, amb l'horitzó del 2014.

Les adquisicions de Banco de Madrid i del Grup Interdin, amb les que es dóna un nou impuls a la presència de BPA a Espanya i a Europa en general, així com també a Amèrica llatina, han suposat una inversió de 80 milions d'euros. Una inversió que ha estat possible «gràcies a la solvència de BPA i a l'esforç continuat de capitalització de fons propis realitzat per tots els socis accionistes els darrers cinc anys», assegura la banca andorrana en el comunicat. Això «ha permès situar els fons propis en 235 milions d'euros, el que representa un creixement del 140% i que contrasta amb la mitjana del sector, que és del 17%, afirma BPA.

Les adquisicions, juntament amb el creixement propi de BPA, han situat el volum de negoci en 5.298 milions d'euros, una xifra que és un 39% superior a la registrada el 2010.

ALTRES VALORS DESTACABLES / La ràtio de solvència de BPA se situa en el 21,2%, mentre que la ràtio de liquiditat és del 76,79%, per sobre de la mitjana del sector tal com resa el comunicat. La filial espanyola de BPA, que és Banco de Madrid, també presenta dades «molt positives». En el seu cas, la ràtio de solvència és del 43,64% (la més alta del sistema financer espanyol) i una ràtio de liquiditat superior al 90%.

La ràtio de cobertura de morositat se situa al 198%, això és, que hi ha aprovisionats els diners suficients per cobrir gairebé dues vegades els crèdits catalogats com de morosos.

D'altra banda, BPA també ha crescut des del punt de vista laboral, ha fet «un canvi d'escala». La plantilla de professionals és de 570 persones, i més de la meitat de les quals, el 52%, treballen fora d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT