PUBLICITAT

El 90% dels candidats superen la POB

  • Els resultats es mantenen i 94 dels 105 alumnes presentats aproven
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

El 89,52% dels candidats a la prova oficial de batxillerat (POB) supera l'examen. Dels 105 alumnes que finalment es van presentar a la prova, 94 van obtenir el títol de batxiller segons el comunicat tramès ahir pel Govern. La directora del Departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, Mercè Cabré, va explicar ahir que aquest any i en termes absoluts «el nombre d'aprovats és lleugerament inferior al de l'any passat, però només en dècimes».

Cabré va afegir que entre els alumnes que es van presentar a l'examen «també hi ha algun candidat lliure que s'examina de manera parcial d'una o dues assignatures cada any, i que tot i que poden haver aprovat no comptabilitzen en el còmput global». A més, els resultats fets públics ahir encara són provisionals perquè vuit alumnes queden pendents de la repesca a la que es poden presentar i aprovar el proper dijous, 7 de juny.

Més científics / Per modalitats els candidats a les proves de batxillerat científic i tecnològic són els que obtenen El millor resultat amb el 100% d'aprovats. En aquesta branca s'hi presentaven 39 alumnes. Per percentatge d'èxit, segueix de prop el batxillerat artístic i de comunicació amb el 92,31% d'aprovats o 12 alumnes de 13 presentats. Després ve l'econòmic i social amb el 82,05% d'aprovats, 32 dels 39 alumnes que optaven per aquesta branca. Per últim, la branca d'humanitats i llengua obté 78,57% d'aprovats, 11 dels 14 alumnes que s'hi presentaven.

Només tres alumnes del total de candidats no han superat les proves però encara tenen la possibilitat d'obtenir el títol de batxillerat a la convocatòria extraordinària del setembre que ve. Ben entès la gran majoria d'alumnes prové del sistema andorrà «ja que els alumnes d'altres sistemes d'ensenyament han de cursar els dos anys de batxillerat per optar a la prova, tret dels candidats lliures que solen ser persones més grans que, per una o altra raó,no van poder acabar els estudis» va puntualitzar Cabré que va afegir «l'any que ve tindrem un nombre de candidats molt proper al d'aquest any d'acord amb els efectius de l'Escola Andorrana, i el nombre de matrícules registrat».

Consulta electrònica / La directora del Departament de Sistemes Educatius també va insistir en que la «normalitat ha estat la tònica general de les proves, tant pels alumnes que ja coneixen les regles de joc, com per la metodologia seguida pel ministeri d'Educació en la preparació i execució de la POB». Cabré també va explicar que si els estudis superiors, als quals els alumnes poden optar després d'aprovar en la branca de batxillerat específica, tenen uns coeficients que cal assolir, els alumnes no expressen gaire les emocions perquè «la majoria consulta els resultats per Internet».

Així les cues per consultar les llistes de resultats avui són gairebé inexistents i «si comenten els resultats amb els amics, cosa que de ben segur fan, ho fan a través de les xarxes socials». La integració de les noves tecnologies en la quotidianitat també es tradueix en els estudis de prelidecció dels joves, ja que la majoria tria ciències i tecnologia «per la gran quantitat de sortides al món laboral que tenen els estudis en aquesta branca així com els estudis de la branca econòmica i social».

En canvi, els menys apreciats són els de llengua i humanitats «cosa que s'inscriu en la tendència a la baixa que es registra a tot Europa». Per últim sorprèn el nombre d'alumnes que opten per un batxillerat artístic que «en veritat és una branca molt minoritària perquè el nombre de sortides laborals directament lligades a aquesta modalitat d'estudis no és gaire important».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT