PUBLICITAT

Andbank millora un 33% els seus resultats

  • Els recursos de clients s'han incrementat fins als 9.068 milions, un màxim històric
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La seu central d'Andbank Foto: ÀLEX LARA

L'entitat bancària Andbank va presentar ahir els resultats de l'exercici de l'any passat. El grup ha obtingut un benefici net de 54,2 milions d'euros, xifra que representa un augment del resultat del 33% respecte a l'any 2010. Es tracta d'un «resultat molt positiu tenint en compte l'entorn econòmic, les importants inversions internacionals que s'han realitzat per millorar la competitivitat i les dotacions prudencials», va manifestar Andbank a través d'un comunicat.

D'altra banda, els recursos de clients s'han incrementat un 18%, arribant als 9.068 milions d'euros, un màxim històric per a Andbank. El creixement ha estat de 1.373 milions d'euros de recursos gestionats, cosa que permet a l'entitat consolidar-se, un any més, com l'entitat del país amb més creixement en aquest aspecte.

Aquesta evolució «tan favorable» durant el 2011 s'ha fonamentat tant en el creixement del negoci local com en l'internacional. Andbank va tancar el 2011 amb un volum de negoci de 10.779 milions d'euros, un 15,52% més que l'any anterior. Al país ha «continuat apostant pel suport de l'economia», van exposar. Per tot, les inversions creditícies han crescut un 4,54% i han arribat a un volum de 1.711 milions d'euros.

Més despesa / Les despeses de 2011 van créixer un 21% a causa de la inversió en el desplegament internacional que ha dut a terme Andbank. La ràtio d'eficiència del banc ha estat d'un 42%. L'expansió internacional, una àrea que ha generat nou negoci, se situa en l'actualitat al 40% dels recursos gestionats. L'entitat també destaca el fort creixement de la plantilla fora d'Andorra, que ja representa més del 45% del total del grup.

D'altra banda, la que es defineix com la «segona entitat del país» va informar que el resultat abans de provisions ha estat el més alt del sector andorrà, havent augmentat fins als 71 milions d'euros (un 20% més que el 2010). L'entitat, però, «ha continuat en la línia de prudència incrementant el volum de provisions i preparant el banc per als nous reptes de futur», fet que ha situat el resultat net atribuïble al grup en 54,2 milions d'euros. Andbank ha reforçat, d'aquesta manera, la seva posició de solvència, i ha incrementat aquesta ràtio del 22,29% el 2010 al 22,56%, una de les ràtios més altes a nivell europeu. Els fons propis se situen en 443 milions d'euros.

Millora la ràtio de morositat / Pel que fa a la ràtio de morositat, Andbank ha millorat i s'ha reduït per segon any consecutiu del 3,8% al 3,6% el 2011, per sota de la dels països veïns. Al tancament, la ràtio de liquiditat s'ha situat en un 68,41%.

L'entitat bancària es felicita perquè durant el 2011, han crescut els recursos gestionats en cada un dels 11 països on és present, inclòs Andorra.

Amb l'obertura cap a Espanya Andbank és ja present en 12 països de tres continents. L'estratègia internacional s'emmarca al bell mig del pla estratègic 2009-2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT