PUBLICITAT

L’agermanament entre Andorra la Vella i Sant Pol de Mar possibilitarà més activitas conjuntes

  • Ferrer ha estat l’encarregada de llegir el pregó que ha donat el tret de sortida a la festa gran de la població del Maresme
rferrer24072010
Ferrer llegeix el pregó que inicia la Festa Major de Sant Pol de Mar, divendres a la nit. Foto: ANA
La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i l’alcalde de Sant Pol de Mar, Manuel Mombiela, han oficialitzat aquest divendres al vespre el conveni d’agermanament entre les dues ciutats. Coincidint amb la festa major dels santpolencs i amb el 25è aniversari dels gegants d’ambdues poblacions. Ferrer ha estat l’encarregada de llegir el pregó que ha donat el tret de sortida a la festa gran de la població del Maresme.

Amb un to marcadament emotiu, la cònsol major d’Andorra la Vella, ha llegit el pregó que ha servit per donar l’inici de la festa major de Sant Pol de Mar. Ferrer ha recordat els lligams entre les dues poblacions des de fa 25 anys quan van coincidir en el mateix taller de creació la construcció dels gegants de Sant Pol, Hassan i Mercè de la Murtra, i d’Andorra la Vella, Carlemany i Ermesenda, i que des d‘aleshores s‘han fet inseparables.

Ells són, doncs, en bona part els culpables que després d’un quart de segle s’hagi fet realitat l’agermanament entre la població catalana i la capital andorrana. La signatura d’aquest conveni d’agermanament s’ha fet  entre l’aclade de Sant Pol i la cònsol abans de l’inici de la festa. Ambdòs han destacat que, malgrat tenir una relació molt estreta gràcies a les dues colles geganteres, amb la formalització de l’agermanament es podran iniciar intercanvis culturals més enllà de les festes populars propiciant un coneixement molt més ampli de les dues societats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT