PUBLICITAT

La Vuelta confirma el pas per dins del Túnel dels Dos Valires

  • A la plana web es poden consultar els horaris de pas del pilot a Andorra
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
On és el bus, gir cap al túnel. Foto: ÀLEX LARA

En el millor horari previst, el pilot començarà a pujar el Coll de la Gallina a les 17.14 hores del 25 d'agost, just després de deixar enrera la rotonda d'Aixovall. La Vuelta a Espanya ha fet públic a la plana web el full de ruta de les etapes, i de la 8a, la que acaba a Canòlich, confirma que es travessarà el túnel dels Dos Valires i els seus 3,2km de llum artificial.

Sempre seguint el millor horari previst per l'organització –això és una velocitat mitjana de 39km/h, tot i que hi ha altres dos horaris, amb un càlcul de 37km/h i un altre de 35km/h per si vénen amb la calma: hi ha un marge de gairebé vint minuts de temps entre la velocitat de 39 i la de 35–, l'entrada al Principat pel riu Runer serà a les 16.24.

El pas per Sant Julià de Lòria serà a les 16.30 i es farà per l'avinguda Francesc Cairat i avinguda Rocafort, fins arribar a la rotonda de la Margineda (16.33) i encarar l'avinguda de Santa Coloma (CG-1)direcció l'avinguda Meritxell (16.37). En aquest punt, hi haurà un esprint intermig, i després el pilot passarà a l'avinguda Carlemany d'Escaldes-Engordany (16.41), per dirigir-se cap a la Massana per l'avinguda del Pessebre, Fiter i Rossell i ascensió pels túnels (Pedrera i Sant Antoni).

Arribats a la rotonda nova d'abans de la Massana, giraran a la dreta pel túnel dels Dos Valires (16.47), sortiran pel vessant d'Encamp i baixaran cap a l'avinguda Miquel Mateu, on s'iniciarà el port de la Comella, catalogat de segona categoria per l'organització de la Vuelta, per la carretera de l'Obac, CS-100 i carretera d'Engolasters (16.55). El gir a la dreta cap a l'escorxador de la Comella encararà la pujada final. Es preveu que al cim hi siguin a les 17.00.

Des d'allà, descens per la cara dels Serradells, fins l'avinguda de Salou i carretera de l'Obac (17.07), per arribar a la rotonda d'Aixovall a les 17.13 a velocitat de vertígen, i més si hi ha una escapada que es jugui l'etapa, o si hi ha un equip que endureixi la cursa per afavorir el seu líder. Llavors començarà el port a la carretera d'Os de Civís (CG-6), per girar després cap a Canòlich per la CS-111 a les 17.19. Percentatges que indica la Vuelta: 10%, 12%, 15% i 23%. 7,2km finals a una mitjana del 8%. A partir de les 17.25, atents en meta, que hi arriben.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT