PUBLICITAT

Dolsa considera que cal obrir el debat sobre la finalitat dels quarts

  • El cap de l'oposició del Comú d'Ordino, Enric Dolsa, ha considerat que en el conflicte sobre l'adjudicació de l'Hotel Casamanya hauria d'anar més enllà i abordar una qüestió 'més profunda' com és la funció dels quarts avui en dia
31052012_dolsa
Els consellers de l'oposició, Enric Dolsa i Èric Bartolomé, durant la sessió de Consell de Comú. Foto: ANA /M.C.
El cap de l'oposició del Comú d'Ordino, Enric Dolsa, ha considerat que en el conflicte sobre l'adjudicació de l'Hotel Casamanya hauria d'anar més enllà i abordar una qüestió 'més profunda' com és la funció dels quarts avui en dia, sobretot tenint en compte el moment de crisi actual. Dolsa ha remarcat que en la seva etapa com a cònsol hi volien ubicar les dependències comunals, d'aquesta manera es mantenien els pisos de l'actual edifici i 'la plaça d'Ordino tindria vida, mentre que avui està morta'. El cap de l'oposició ha indicat que aleshores 'alguns prohoms del poble d'Ordino s'ho van carregar' i si hagués tirat endavant la proposta totes les instal·lacions del Comú serien al Casamanya. 

Dolsa ha considerat que 'tot el que ha passat després és gairebé de circ', en referència a les al·legacions d'alguns membres del ple que han afirmat no estar assabentats del procés.

Amb tot, pel cap de l'oposició la situació porta a un debat més profund, 'sobretot en temps de crisis', sobre la funcionalitat dels Quarts. Enric Dolsa ha apuntat que fins als anys 70 tenien raó de ser, però avui 'no es cuiden dels boscos, ni dels camins, ni de l'enllumenat ni de cap tipus de servei', ha afirmat i per això 'no tenen cap finalitat'.

Per la seva part, el cònsol major de la parròquia, Ventura Espot, ha assegurat que l'actual corporació volia ubicar a l'edifici del Casamanya sales polivalents, culturals i socials pel poble 'que fan falta', però el Quart va preferir l'hotel. 

D'altra banda, sobre el procés, Espot ha afirmat que 'hi ha unes normes a seguir' i ha demanat que les compleixin. 'Si hi ha un Reglament amb una sèrie de passos per fer estan obligats a fer-los', ha conclòs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT