PUBLICITAT

Pla per modernizar i agilitzar la Justícia

  • La cambra parlamentària dóna suport a les proposicions de llei presentades pels cònsols de les set parròquies
01062012_cinca
Cinca intervé al Consell General, aquesta tarda. Foto: ANA / N. M.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha anunciat aquest dijous en el decurs del Consell General l'elaboració conjuntament amb el Consell Superior de la Justícia d'un pla per modernitzar i agilitzar la justícia. Cinca ha dit que un cop elaborat es farà una planificació pressupostària i s'implementaran mesures d'urgència.

El ministre ho ha dit després que tota la cambra parlamentària coincidís a donar suport a la presa en consideració de les proposicions de llei presentades pels cònsols de les set parròquies de modificació de la Llei de finances comunals i de la Llei d'ordenament tributari amb l'objectiu d'interrompre la prescripció perquè les administracions públiques obtinguin el termini suficient per cobrar els seus drets econòmics mentre no hi hagi una normativa que possibiliti l’execució dels actes administratius per la mateixa Administració.

La proposta dels comuns vol que el termini de prescripció comenci a córrer de nou des de la producció del fet interruptor, sense que es pugui computar el termini transcorregut abans de la interrupció de manera que es pugui posar, en paraules del Govern, 'el comptador a zero' cada vegada que el període de prescripció s’interrompi. Precisament aquest aspecte ha estat matisat pels dos grups parlamentaris. Tot i donar suport a la presa en consideració de les dues proposicions de llei, tant Jaume Bartumeu (PS) com Xavier Montané (DA), han exposat la inseguretat jurídica que crea en l'administrat que deixi d'existir la prescripció.

Els dos parlamentaris i el ministre han deixat clar que hauria de ser una mesura transitòria i que s'ha d'abordar de soca-arrel el problema real que no és altre que el col·lapse de la Justícia. Per aquest motiu, Cinca ha anunciat que ja es treballa conjuntament amb el CSJ en l'elaboració d'un pla per modernitzar i agilitzar la Justícia. Un cop estigui elaborat, el ministre de Finances ha explicat que es farà una planificació pressupostària i s'implementaran mesures d'urgència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT