PUBLICITAT

El Consell aprova la modificació de les residències passives

  • El PS vota en contra per la seva "discrecionalitat"
  • Vila assegura que no hi haurà arbitrarietat
31052012-consell
Barcia, Mateu i Baró aquesta tarda al Consell General Foto: ANA / N. M.
El Consell General ha aprovat, aquest dijous, la modificació de la Llei qualificada d'immigració, que regula les residències passives. El text ha estat aprovat tot i els vots en contra de cinc consellers socialdemòcrates, i una abstenció, ja que tal com ha argumentat el conseller Gerard Barcia, consideren que és una Llei que "obre les portes a la discrecionalitat, la discriminació i l'arbitrarietat". Per la seva banda, però, el ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, ha assegurat que no hi haurà arbitrarietat i que els criteris d'acceptació de residents sense activitat lucrativa quedaran marcats en un reglament que s'aprovarà properament.

De les divuit esmenes presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata, cinc van ser aprovades en comissió, però tot i això, el grup no ha volgut donar suport a aquesta modificació. El conseller socialdemòcrata, Gerard Barcia, ha considerat que el text és discriminatori, i que les esmenes que havien presentat per millorar-lo, no han estat acceptades. Per la seva banda, però, el ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, ha indicat que no es crea arbitrarietat, perquè els criteris per acceptar els residents sense ànim de lucre quedaran establerts en un reglament. No obstant, assegura, que cal deixar un marge al Govern perquè vagi més enllà dels criteris purament objectius.

Les principals modificacions que introdueix aquest text a la Llei estableixen noves tipologies de residents sense ànim de lucre, i rebaixen a 90 dies la permanència necessària al Principat, a més d'exigir una inversió de 400.000 euros al Principat de manera permanent, i un import no recuperable a l'INAF de 50.000 euros. Aquests criteris tampoc són compartits pels socialdemòcrates, però, segons Vila, estan encaminats a atraure persones que puguin afavorir l'economia andorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT