PUBLICITAT

La facultat d'odontologia suma una vintena de preinscripcions

  • El responsable de la Universitat de les Valls està convençut que es materialitzaran 21 matrícules
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Philip Garcia exposa els detalls del projecte universitari davant els assistents a l'Assemblea General de l'EFA, ahir Foto: TONY LARA

La nova facultat d'odontologia de la Universitat de les Valls inaugurarà el curs el proper 17 de setembre, i el seu responsable, el president de la Fundació Maria Teresa Ricart (propietària del nou centre d'ensenyament superior), Philip Garcia, es va mostrar convençut que s'arribaran als 21 alumnes. De fet, ja hi ha més d'una vintena de preinscripcions i tres candidats «ferms», i cal esperar que les matrícules es vagin materialitzant un cop acabats els exàmens de selectivitat a Espanya i de Baccalauréat a França.

Els precandidats són europeus. N'hi ha d'espanyols, francesos, i fins i tot un suís, va comentar Garcia. Segons va explicar el promotor de la Universitat de les Valls, les entrevistes als candidats a seure als pupitres d'aquest centre s'iniciaran ja al juny. Les classes començaran «passi el que passi» el proper 17 de setembre. «Aquest any no ens podem permetre retardar-ho perquè seria la mort del projecte», va manifestar Garcia, doncs ja s'havia previst l'inici de les classes per al setembre passat i problemes de caràcter administratiu i tècnics ho van impossibilitar.

Tot i que per aquest curs vinent l'objectiu és de superar la vintena d'estudiants, aquesta nova facultat d'odontologia està pensada per formar 150 alumnes. Una fita a la què s'hauria d'arribar d'aquí a cinc anys, amb el centre ja a ple rendiment.

TÍTOL RECONEGUT / Les classes s'impartiran en anglès i castellà, per una decisió «privada» de la promotora de la Universitat de les Valls, la Fundació Maria Teresa Ricart. Tal com va explicar el president, aquests són idiomes que obren portes, tant a l'arribada d'estudiants com per a aquests al mercat laboral. S'arriba a «un mercat més ampli que amb el català», va exposar Garcia, que va insistir que l'idioma oficial d'Andorra s'oferirà com a assignatura de lliure elecció per «facilitar la integració» d'aquells estudiants que no el coneguin.

El títol d'odontòleg que obtindran els qui superin la formació a la Universitat de les Valls és reconegut a nivell europeu, va assegurar el promotor del projecte ahir en una conferència organitzada per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA). Garcia va assegurar que el títol, que té el «reconeixement a nivell acadèmic», permetrà al diplomat «donar-se d'alta al col·legi professional» del país en el que es vulgui exercir –pas previ i necessari per poder exercir–, i per tant, exercir.

Cada curs a la nova facultat d'odontologia tindrà un preu aproximat de 17.500 euros, el que és la suma dels 2.500 euros de matrícula més 250 euros per cada crèdit europeu. Conscient que és un preu elevat, Garcia va justificar que en el cas de la Universitat de les Valls, i a diferència d'altres centres privats, s'inclou tot el material. Igualment, va comentar que la Fundació Maria Teresa Ricart tindrà el seu propi programa de beques «per a estudiants amb vocació», i a qui «el preu pot tancar la porta de la nostra innovadora universitat».

CANVI D'UBICACIÓ / Si en un inici aquest centre universitari s'havia d'ubicar a l'Hotel Cassany, finalment ho farà a l'antic Hotel Cornella. Aquest canvi fa «il·lusió» a Garcia, doncs les instal·lacions seran «molt més àmplies» i igualment permet «concentrar tota l'activitat acadèmica al mateix edifici». I no només això, sinó que també albergarà la residència d'estudiants, amb una capacitat per a 32 estudiants –per aquells estudiants que no tinguin plaça, ja s'ha parlat amb immobiliàries per tal d'ubicar-los en zones properes al centre educatiu, i també es preveu una futura ampliació de la residència, segons va comentar Garcia–, una clínica privada, una d'universitària, i un centre de recerca de biogenètica, a més de les aules.

Garcia va destacar el disseny de formes rodones i «dimensions molt humanes», del nou espai. Igualment, va valorar que la concentració de l'activitat acadèmica permetrà una «tutorització extrema», «prioritzant el tracte humà».

BENEFICIS PEL PAÍS I LA PROFESSIÓ / Garcia va defensar que la Universitat de les Valls serà beneficiosa tant pel país com per a la professió. «El servei al país és evident», doncs al voltant del centre d'ensenyament superior «es crea una microeconomia». «Seran 150 estudiants que viuran a Andorra», va exposar el promotor del projecte. I per a la professió, la facultat aportarà «prestigi» –malgrat les reticències dels odontòlegs del país, segons va reconèixer Garcia–, i formació continuada per al col·lectiu, que cada vegada és més requerida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT