PUBLICITAT

Ajuda davant la pèrdua d'un fill

  • Neix l'associació Marc GG per donar consell i oferir assessorament després la mort d'un ésser estimat
L. GARRIDO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els fundadors de l'associació Marc GG Foto: ANA / N. M.

Un accident mortal de trànsit els hi va treure el seu fill, ara fa al voltant d'un any. Moment de dol inexplicable que, afirmen, no es supera mai. Però van lluitar per acceptar la situació i per viure amb això. «Quan passa això, creus que no podràs estimar mai més el teu fill, però no és així, ja que l'amor és incondicional». Amb aquesta màxima, els seus pares volen ajudar a altres famílies que han perdut alguna persona estimada amb una nova associació. Aquesta portarà, en homenatge al seu ésser estimat, el nom del seu fill.

Batejada com Associació Marc GG, els seus pares, Francesc González i Rosa Galobardes, volen fer trobades mensuals per conversar i compartir sentiments amb altres pares que hagin perdut els seus fills. També organitzaran xerrades d'experts, i volen poder donar suport «les 24 hores del dia» i en tot allò que calgui, «des d'acompanyar a algú a fer la compra fins a agafar-li el telèfon a l'hora que sigui».

Aquesta associació serà un model completament nou al Principat. Els seus fundadors, el matrimoni González Galobardes, no dubten que era necessària pel país. Per rebre consell i aprendre a com tirar-la endavant, can comptar amb l'associació Ca n'Eva de Barcelona, referent en aquest model.

A més, els pares de Marc G.G. asseguren que en la creació de l'associació han comptat amb molta col·laboració, ja que des de psicòlegs fins a associacions dels cossos especials, s'han ofert a ajudar. Bombers, empresaris o altres professionals es van deixar caure per participar en la seva fundació.

El Comú d'Escaldes-Engordany els ha cedit un espai al pavelló del Prat Gran, on podran fer les trobades amb els membres de l'associació, i la idea és fer reunions mensuals. També preveuen organitzar xerrades i conferències amb experts, i comptaran amb la col·laboració de psicòlegs i altres especialistes que ajudaran els afectats.

El matrimoni va perdre en Marc fa un any, i des de llavors que han llegit llibres i buscat fórmules per poder viure amb la pèrdua. Ara volen tractar d'ajudar a qui es trobi en una situació similar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT