PUBLICITAT

Sallés, més a prop dels Jocs

  • La Federació Internacional de Judo proposarà l'andorrana a la comissió tripartita per obtenir la wild card
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sallés, durant un combat dels Jocs Olímpics dels Petits Estats de Xipre, on va ser una de les destacades Foto: TONY LARA

Laura Sallés és més a prop de ser als seus primers Jocs Olímpics després que la Federació Internacional de Judo (FIJ) hagi acceptat a l'andorrana per proposar-la a la comissió tripartita per a les wild cards de Londres 2012. Així ho va confirmar el president del FIJ, Marius Vizer, que va manifestar, segons fonts del Club Hantei, que Sallés «ja pot preparar-se» per als Jocs. Amb tot, la confirmació oficial no ha arribat al Comitè Olímpic Andorra (COA).

Ara bé, si bé les opcions de Sallés per a ser olímpica són al 99% ja que mai no ha passat que la FIJ proposi a la comissió algú que després fos rebutjat, Jaume Martí, president del COA, es va mostrar ahir sorprès per la notícia, que per ell no és oficial: «A mi m'agraden les coses quan estan acabades i fetes, i de moment jo no tinc cap informació oficial». Així doncs, el que des del COA es posa en quarantena per esperar una confirmació en forma de document que ho acrediti, per part de la judoca, donada la informació divulgada ahir, ja és una realitat que serà a Londres amb, de moment, l'atleta de marató, Toni Bernadó, i el tirador Joan Tomàs. «Si la Federació Internacional m'ha escollit a mi, veig bastant confirmat que hi vaig», va assegurar Sallés. L'andorrana, que ahir era a València, on segueix amb els seus entrenaments, es va mostrar molt contenta: «Estic que encara no m'ho crec». Aquests serien els primers jocs per a la judoca del Principat. L'andorrana participarà en la categoria de -63kg en què competeix habitualment.

DANI GARCIA I ÈRIC RISCO, SENSE JOCS / Quan arribi la confirmació oficial al COA, els que ja sabran que definitivament no aniran als Jocs seran els companys de Sallés al Club Hantei, Dani Garcia i Èric Risco, que també estaven en la llista de demanda de wild card enviada a la FIJ. Només es pot acceptar una per país.

QUEDEN NATACIÓ I ATLETISME / Les places andorranes per als Jocs no s'acaben amb la de Sallés, Bernadó i Tomàs, sinó que la natació i l'atletisme, que operen de manera especial respecte a altres esports, tindran opcions de portar esportistes a la cita londinenca. Per part de la Federació Andorrana de Natació queda per veure si finalment hi aniran Hocine Haciane i Mònica Ramírez –aquesta també debutaria com a olímpica–, que depenen del rànquing mundial i d'una wild card, respectivament. Així mateix, pel que fa a la Federació d'Atletisme, hi ha una altra plaça en joc en categoria femenina que es disputen tres atletes.

ASSEMBLEA DE FANDJUDO I COPA DEL MÓN / El pròxim dissabte 2 de juny, la ‘Caja Mágica' de Madrid acull una prova de la Copa del Món masculina de judo on hi seran Èric Risco en la categoria de +100Kg i Dani Garcia en -66kg, tots dos del Hantei. Així mateix, el judo també viurà dilluns un dia important perquè se celebrarà l'Assemblea general ordinària de la Federació (Fandjudo) en què es decidirà el calendari de la temporada i es tancarà el pressupost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT