PUBLICITAT

Bona imatge de la selecció tot i perdre contra el Lions 83-86

  • Amb Galera de mestre, Andorra controla els americans, que arriben al matx una hora tard
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Galera, sublim en la direcció ?16 punts?, amb Kowalski ahir al pavelló Foto: TONY LARA

Una hora més tard del que estava previst, Andorra i el Columbia Lions de la NCAA (lliga universitària americana) van començar a jugar l'amistós previst al Poliesportiu d'Andorra –el parquet bufat ho va impedir al Joan Alay–, que va ser finalment un interessant duel, intens a fases, que va deixar vencedors els americans per 83-86.

A les 19.00 en punt, hora d'inici prevista, Olcina i Casals conversaven a la banda amb gent del públic, mentre que a la pista, uns per aquí i altres per allà, la resta botava la pilota o provava cistella sense gaire intensitat, i Jaume Tomàs, el seleccionador nacional, parlava amb Dani Marín, asseguts a la banqueta com esperant alguna cosa. I sí, de fet esperaven tots que arribés el Columbia Lions, que havia sortit de Barcelona –va aterrar al migdia al Prat– en autobús cap a Andorra, però direcció el túnel del Cadí, allà per Berga, van estar aturats més d'una hora perquè la carretera estava tallada per petites esllavissades. Els operaris netejaven l'asfalt, i a dins de l'autobús es conversava amb Andorra: que fem tard.

Gairebé a les 20.00 es va iniciar el duel en què s'esperaven grans diferències i no hi va haver, perquè Andorra feia el seu joc i es donava compte que els americans no eren tant, de bons. Així, la igualtat va ser el més destacat. El primer quart, 21-20 per als tricolors; el segon, 39-36; el tercer, 57-62. En l'últim quart van ser els Lions els que van semblar agafar la directa quan es van posar a 10 (59-69), però dos accions seguides de Xavi Galera van donar vida els de Tomàs: 66-69 a sis minuts del final.

Bona feina de Mofreita, de Galera –espectacular–, de Casals, de Felipe, de Farfán, de Marín, d'Oriol... bon treball general, intens i seriós, que dóna peu a pensar en un bon Europeu dels Petits Països. Cal esperar-ho, tot i els canvis que Tomàs hi pugui decidir en les pròximes setmanes –té una llista de 19 jugadors–, però jugar així a tot un NCAA fa pensar en positiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT