Primer empat de la selecció en l'era Koldo

• Acaba 0-0 amb l'Azerbaidjan en el primer amistós de preparació per a la fase de classificació del Mundial 2014
FRANKFURT

Ilde, l'any passat amb Armènia Foto: TONY LARA

Andorra va aconseguir ahir el primer empat de l'era Koldo com a seleccionador. El combinat nacional va obtenir un 0-0 contra l'Azerbaidjan en el primer amistós –a Frankfurt, en terreny neutral– de preparació per a la fase de classificació del 2014 amb un joc atrevit i dos debutants amb l'absoluta: Adri Rodrigues i Cristopher Pousa.

Koldo, que ja havia augurat en la prèvia diversos canvis en l'onze inicial, va fer jugar sorprenentment Ferran Pol en la porteria; fidel al 4-2-3-1 va situar en defensa Adri en el lateral dret, Òscar i Ildefons Lima de centrals i Marc Garcia per l'esquerra; Márcio i Ayala de pivots; Cristian per la dreta, Peppe pel centre i Sergio Moreno per l'esquerra en el mig del camp; i Fernando Silva com a únic punta. Al descans van entrar Toscano per Moreno, Iván Lorenzo per Silva i Maneiro per Garcia, en el minut 58 Ribolleda per Ilde, en el 71 Pousa per Adri i en el 80 Mejías per Cristian.

La tricolor va patir d'inici davant una selecció d'Azerbaidjan que va sortir a la gespa en busca d'un gol ràpid. És, però, una tònica habitual i Andorra, que s'ho esperava, va aguantar l'altíssim ritme de joc i entre el minut 10 i el 25, va saber tocar, combinar, dominar i va gaudir d'un mà a mà de Márcio que va salvar el meta Agayev. Fins el descans, de nou domini del rival amb dos xuts al pal i en la segona part, tot i que Azerbaidjan va recuperar el control del joc, Andorra va poder marcar en dues ocasions clares de Toscano, en una rematada que va salvar un defensa amb el porter batut i Cristian Martínez, que va xutar creuat sol davant el porter. El combinat del Caucas va reaccionar i va passar a dominar de manera autoritària. L'última mitja hora va ser un continu patir per als de Koldo, amb les forces ja sota mínims i el rival en busca d'un gol a la desesperada. Però l'ordre defensiu tricolor va mantenir la porteria de Ferran Pol a zero i fins i tot Toscano abans de ser substituït, Pousa i Mejías van atrevir-se a fer xuts llunyans al contraatac que van sortir fora per poc. «Més que no guanyar, sap greu no haver marcat però estic content per la feina feta i pels que han debutat», va resumir el seleccionador.