PUBLICITAT

L’UTE creu que Govern no pot demanar el pagament dels 1,8 milions

  • L'Executiu afirma que la decisió d'Estrasburg no atura l'execució de sentència de SAUR Vallnet

30052012_cinca1

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa d'aquest dimecres. Foto: ANA/ Marta Tort

 

REDACCIÓ / AGÈNCIES

El Govern es manté ferm en la postura de demanar l’execuió de la sentència que obliga a l’UTE de Saur  Vallnet a pagar vora 1,8 milions per un incompliment contractual. L’UTE, però, exposa que la sentència és clara i que tenint en compte que ha quedat constància que hi ha hagut una “violació” de drets fonamentals durant la celebració del judici, no es pot procedir a aquesta execució.

L’advocat de l’UTE, Enric Casadevall, ha explicat que tot i que Estrasburg no pot anul·lar la sentència, si que deixa clar al seu escrit que les dues parts han d’arribar a un acord perquè cessi la violació. I, per tant, aquesta violació se seguiria produint si s’executés la sentència.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha dit que "acatem la sentència i en els terminis que preveu farem front a la condemna", deixant entreveure que no presentaran un recurs, malgrat que el Departament Jurídic estigui estudiant el text. Cinca també ha parlat de l'aval bancari presentat per SAUR i que estava condicionat a la sentència d'Estrasburg, El ministre ha explicat que precisament "des del moment que no era un aval a primer requeriment ja no podia obeir al pagament immediat de la sanció". En relació a un possible retard del pagament a l'espera que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre el recurs d'empara presentat per la UTE, Cinca ha dit que 'nosaltres no hi contribuirem' i ha reiterat que 'ara el que cal és executar la sentència'. Finalment, Cinca també ha dit que res ha canviat sobre la possibilitat de Vallnet de presentar-se als concursos públics i que mentre continuï tenint deutes amb l'administració no ho podrà fer, 'la legislació no ha canviat'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT