PUBLICITAT

Contactes amb l'ONCE per introduir els seus cupons al país

  • Rodríguez diu que no hi haurà retallades a Benestar: «posarem més recursos si és necessari»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels membres de la Conadis abans d'iniciar la reunió, ahir al matí. Foto: SFG

«Ara que ja hi ha el context que permet introduir l'ONCE, hem iniciat els contactes», va manifestar ahir la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, minuts després de la reunió del Consell del Conadis (Consell Nacional de Discapacitats). El context al que es referia la ministra és la futura llei del joc i el marc normatiu que l'envoltarà. L'Organització Nacional de Cecs Espanyola ja havia mostrat el seu interès en instaurar-se a Andorra –segons la ministra no en època socialdemòcrata, sinó prèviament en època liberal–, però només volia fer-ho si hi havia garanties legals. Ara és el moment adequat, va exposar Rodríguez, i així ho va traslladar a tots els integrants del Conadis el ministre d'Interior, Marc Vila.

La ministra no va voler entrar en detalls sobre com estan anant aquests contactes, ni tampoc va voler avançar de què es tracten, tot i que la voluntat de l'organització espanyola sempre ha estat poder portar la seva venda de cupons a Andorra, i que, tal i com passa al país veí, siguin persones amb discapacitats les que s'encarreguin de la seva venda. I si no fossin cupons, qualsevol acció social per repercutir els beneficis que es generin del joc en el col·lectiu de discapacitats.

NO HI HAURÀ RETALLADES / Un altre dels aspectes tractats ahir durant la reunió va ser el pressupost de Benestar pel 2013, que ja s'ha començat a elaborar tot i que no en termes de xifres econòmiques, sinó en termes de prioritats, va assegurar la ministra. Per aquest motiu s'estan realitzant reunions per identificar-les, en la qual també s'hi han integrat representants del departament de Treball. I és que entre les prioritats que es vol establir per l'any vinent la inserció laboral de les persones discapacitades està entre elles, tot i que Rodríguez es va negar a parlar de la possibilitat, de moment, d'introduir quotes a les empreses per aquest col·lectiu.

Siguin quines siguin les prioritats definides, el pressupost de Benestar no patirà retallades. Així ho va assegurar la ministra, afegint que hi ha «marge d'eficiència» per aconseguir arribar a les persones que realment ho necessitin. «No farem retallades, és més, si hi ha la necessitat afegirem més recursos», va assegurar, «això sí, haurà d'estar justificat».

D'altres temes tractats ahir va ser l'elaboració d'un cens de discapacitats, que s'enllestirà en breu, i el canvi de funcionament del Conadis, que a partir d'ara es dividirà en comissions: Accessibilitat, Educació, i Treball, Salut i Benestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT