PUBLICITAT

Pastor es compromet a acabar les obres de la N-145

  • Totes les fases estaran enllestides el primer semestre de l'any vinent
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Foto de família dels ministres, ahir a Madrid. Foto: EL PERIÒDIC

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va aprofitar la participació en la reunió de ministres iberoamericans de Foment, que es va celebrar ahir a Madrid, per mantenir contactes amb la seva homòloga espanyola, Ana Pastor. En aquest sentit, des del Govern van informar que la ministra de Foment espanyola s'ha compromès a activar les obres a la N-145. Pastor va anunciar que el Govern espanyol desbloquejarà una partida per dur a terme la pavimentació de la carretera d'accés a Andorra, treballs que es durien a terme entre juny i setembre. Igualment va precisar que totes les fases d'execució de l'obra pendents estarien enllestides el primer semestre de l'any vinent.

Pastor va presidir la reunió de ministres de Foment, preparatòria de la Cimera iberoamericana que tindrà lloc a Cadis el mes de novembre vinent. La trobada es va centrar en dos grans eixos: la necessitat d'establir mecanismes de col·laboració transnacionals per a la planificació i execució de grans infraestructures i les sinèrgies entre sector públic i privat per afrontar el finançament.

Alcobé ja va participar dilluns en la Trobada Empresarial d'Infraestructures, un fòrum complementari a la reunió i que aplega representants polítics i empresarials de tota Iberoamèrica. Sota el títol Aliances público-privades per accelerar el desenvolupament de les infraestructures de transport, els participants van analitzar la necessitat de fomentar noves oportunitats de finançament dels sistemes d'infraestructures i transport a Iberoamèrica.

Alcobé va viatjar acompanyat del director d'Ordenament del Territori, Esteve Comes, i un representant de l'Associació de contractistes d'Obra (Acoda). Tal com informa el Govern, Alcobé considera clau els contactes empresarials en el marc de la trobada en vistes «a la possible implantació d'empreses d'Andorra a Iberoamèrica», un mercat amb «dèficit d'infraestructures i necessitat d'empreses».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT