PUBLICITAT

Crèdit d'1,5 milions per evitar problemes de tresoreria

  • Mandicó diu que parlarà amb Encamp per evitar més litigis
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El cònsol menor i major durant el Consell Sabut celebrat ahir. Foto: ANA / M.T.

El Comú de Canillo va aprovar ahir la contractació d'una pòlissa de crèdit d'1,5 milions d'euros per evitar problemes de tresoreria durant els mesos de setembre i novembre d'aquest any. El conseller de Finances, Marc Casal, va indicar que s'ha detectat que hi haurà unes puntes de tresoreria importants, principalment perquè s'han de fer front als pagaments de les obres del Prat del Riu. En aquest sentit, Casal va assegurat que aquesta obra «es va adjudicar sense una previsió clara de com es farien front als pagaments», i és per aquest motiu que s'han vist obligats a contractar la pòlissa.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, es va felicitar per la sentència favorable del Tribunal de Batlles que anul·la la reclamació econòmica que feia Encamp pels telecadires del Pla de les Pedres. Mandicó va dir que ara cal esperar al que decideixi fer la corporació encampadana, i va anunciar que la seva intenció és parlar amb ells per poder arribar a un acord i evitar un altre plet. El cònsol canillenc va manifestar que a ells els convé que continuï sent vigent el conveni de l'any 1998, i que caldrà veure si des d'Encamp el volen reformular o denunciar.

Mandicó va celebrar la sentència de la Batllia que els dóna la raó i anul·la la reclamació econòmica que feia Encamp a les societats d'Ensisa, Saetde i Nevasa per l'explotació de dos telecadires al Pla de les Pedres. Mandicó va afegir que caldrà veure si Encamp està d'acord amb el contracte vigent, i espera que es pugui arribar a trobar una fórmula que els convingui a totes dues parts. Per Canillo, el conveni vigent, anomenat de Meritxell, signat el 1998, ja els va bé. En relació a la modificació de la Llei del sòl que permetrà reduir temporalment el percentatge de cessió econòmica en sòl urbà consolidat, Mandicó va explicar que primer es va parlar de reduir-lo al 5%, cosa que estan d'acord, però com que ara es planteja arribar fins al 0%, s'ho estan plantejant, ja que actualment no tenen cap demanda d'obres en sòl urbà consolidat i pensen que la mesura podria servir per afavorir les empreses del sector de la construcció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT