PUBLICITAT

La selecció presenta molta cara nova per als dos pròxims amistosos

  • Destaquen en les convocatòries els joves Adri o Pousa i repescats com Víctor Hugo, 'Ribo' i Toscano
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33Koldo i el cos tècnic de la selecció absoluta, durant la sessió matinal d'ahir a Aixovall, abans de marxar. Foto: FAF / SÍLVIA CASALS

Koldo Álvarez va facilitar ahir les dues convocatòries per als amistosos contra Azerbaidjan de demà i davant Polònia el dissabte vinent en la qual hi ha molta cara nova. Els noms de les llistes conviden a pensar que es tracta d'un pas més en la regeneració del combinat nacional tot i que el seleccionador no ho veu com un canvi de cicle, sinó com «un premi» que s'han guanyat tots els que han entrat en alguna de les dues llistes. Segons Koldo el Premundial 2014 va començar per a ell el dia que es va celebrar el sorteig, cap allà al mes d'octubre de l'any passat, tot i que és a partir d'ara quan tothom es pot fer a la idea de quins jugadors són els candidats a jugar o, com a mínim a començar, la pròxima fase de classificació. Una fase en la qual, segons el seleccionador, s'introduiran variants tàctiques com per exemple «jugar amb dos puntes, que mai se sap si algun dia ho necessitarem».

Comparant les dues convocatòries hi ha fins a set variants. Sorprenen, primer de tot, les baixes d'habituals com Juli Sánchez, Marc Pujol o Jordi Rubio que no jugaran cap dels dos partits perquè arrosseguen problemes físics i «compto amb tots quatre però ara no cal forçar», segons va detallar Koldo, sobretot amb el migcampista de l'Andorra, titular indiscutible des de fa anys a la tricolor però que el 10 i el 17 de juny es jugarà l'ascens amb el club i ha d'arribar en condicions a la promoció. Tampoc hi és Marc Vales, que necessita descans perquè fins diumenge ha estat jugant amb l'Atlético Baleares l'ascens a Segona que finalment li ha arravassat el matagegants de la Copa del Rei Mirandés.

Com a cares noves destaquen Adri i Pousa –millor jugador de la final de la Copa Constitució que va guanyar el seu equip, Pidasa, aquest diumenge–, debutants en una convocatòria de l'absoluta i Koldo també ha valorat el ressorgir d'homes com Toscano, Víctor Hugo –millor jugador de la Lliga 2011-2012 i campió amb el Lusitans– i Ribolleda, que feia anys que no rebien la trucada del seleccionador.

L'explicació de Koldo a tanta novetat es deu a que a poc més de tres mesos vista per debutar en el Premundial 2014 –a casa amb Hongria, el 7 de setembre– vol «prova gent i donar oportunitats als que s'han guanyat treballant dia a dia entrar en alguna d'aquestes dues llistes». No hi ha cap baixa o canvi d'una convocatòria a l'altra per motius laborals o personals. Seran als dos partits José Antonio, Ferran Pol, Ildefons Lima, Ayala, Cristian Martínez, Adri, Márcio Vieira, Sergio Moreno, Peppe, Marc Garcia i Fernando Silva. Completen la primera llista Òscar Sonejee, Ribolleda, Maneiro, Mejías, Pousa, Toscano i Iván Lorenzo i en la segona els substituiran Bernaus, Emili, Àlex Martínez, Manolo Jiménez, Xavi Andorrà, Víctor Hugo i Sebas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT