PUBLICITAT

Cinc noves papallones nocturnes al país

  • Són un grup d'insectes petits i poc vistosos que no han estat tant estudiats com les espècies diürnes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Al nostre país s'han descobert cinc nous espècies de papallones nocturnes. Una troballa que és molt valuosa per ser la primera vegada que es descobreixen animals com aquests al país. I també perquè són una espècie poc estudiada. L'investigador i col·laborador del Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA) Butterfly Monitoring Sdheme d'Andorra (BMSAnd), Eric Sylvestre, va ser l'artífex d'aquest nou descobriment.

Les papallones corresponen a les espècies Cnaemidophorus rhododactyla, Amblyptilia punctidactyla, Emmelina monodactyla, Marasmarcha oxydactylus i Pterophorus pentadactyla.

Una de les espècies descobertes ha estat la papallona Cnaemidophorus rhododactyla que s'alimenta exclusivament de plantes del gènere Rosa, com les gaverneres. Les altres papallones localitzades al Principat s'alimenten de plantes més similars.

Les papallones nocturnes són un grup d'insectes petits i poc vistosos que no han estat massa estudiats. Igual com les diürnes, les erugues de les espècies nocturnes també estan molt lligades a determinades plantes per alimentar-se. De la mateixa manera, la dependència que es genera fa que qualsevol impacte sobre una espècie vegetal afecti negativament a algun dels animals que n'és hoste.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT