PUBLICITAT

Els cònsols d'Ordino no saludaran Sarkozy

  • El Comú declina la invitació a la participació en els actes de la visita
  • La decisió encara no s'ha formalitat, però Naudí no dubta que "es confirmarà"
M. RODRÍGUEZ // E. ARASA
ORDINO

Periodic
La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, i el cònsol major, Ventura Espot. Foto: ANA

Els cònsols d'Ordino no participaran als actes amb motiu de la imminent visita dijous vinent del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, després que la junta del govern del Comú decidís dijous declinar aquesta invitació. Així, si bé el Consell General va anunciar que el dirigent francès saludarà a la Sala dels Passos Perduts tant els presidents de grup com els cònsols majors --un privilegi que en aquest cas hauria de protagonitzar Ventura Espot com a representant ordinenc--, la cònsol menor, Consol Naudí, va assegurar ahir que Ordino no hi serà present en l'àmbit institucional.

Val a dir que "la decisió no és encara ferma" en tant que "no ha quedat reflectida de forma escrita", tal com va assenyalar Naudí, amb la qual cosa hores d'ara el compromís adquirit després de "sensació compartida" viscuda a la junta de govern comunal encara no seria un no definitiu. Per esvair possibles dubtes, però, la cònsol menor va mostrar-se convençuda que la decisió de no assistir als actes amb motiu de la visita de Sarkozy "es confirmarà".

SENSE POR AL "REBOMBORI"
Arran que la notícia fos ahir pública tant a l'ANA com a les diferents interfícies dels mitjans de comunicació nacionals, es va constatar com aquesta arriscada decisió té els seus detractors i també adeptes. El motiu esgrimit pels representants comunals és fonamentalment la "mala imatge" que van suposar per a Andorra "les declaracions a les agències internes" de Sarkozy quan la qüestió dels paradisos fiscals era ben candent, tot i que el temps ha constatat com els canvis eren necessaris i finalment han conduït a bon port, segons va concloure Naudí. Les formes del copríncep van ser les que no van agradar els cònsols d'Ordino.

Preguntada sobre les crítiques que podrien arribar des de diferents sectors per aquesta absència sense precedents, Naudí va afirmar que la intenció del Comú "no és crear rebombori" a propòsit de la decisió, sinó actuar amb conseqüència amb la disconformitat per l'amenaça d'abdicació de Sarkozy i els dubtes sobre si aquesta figura està a dia d'avui representant de manera idònia el seu paper de copríncep.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT