PUBLICITAT

Els excursionistes fan caure el nombre de turistes a l'abril

  • Van augmentar els visitants que es queden a dormir en un 0,3%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge dels carrers centrals al darrer cap de setmana d'abril que coincidia amb el festiu del primer de maig. Foto: TONY LARA

El passat mes d'abril no va ser dels millors pel sector turístic. Aquest any, al país van entrar 615.389 visitants, amb una tendència negativa en aquest mes, que va caure un 1%.

Així ho va fer públic el Departament d'Estadística aquesta setmana. La raó d'aquesta davallada va venir provocada per la caiguda dels excursionistes. Si bé els turistes que pernocten al Principat va ser de 180.608 amb una tendència anual positiva del 0,3%, no va poder passar amb els excursionistes. Aquests, que són el col·lectiu més nombrós, va caure un 1,1%. En total, 434.781.

Per nacionalitats, segons les dades d'Estadística, aquest mes d'abril destaquen les tendències anuals positives dels turistes francesos i d'altres nacionalitats, així com dels excursionistes també del país veí del nord, informa l'ANA.

Les dades indiquen que la majoria dels excursionistes tenen com a únic motiu de visita les compres, mentre que els turistes no tenen els comerços com a primera opció preferent, sinó que prioritzen el fet de venir a esquiar o a visitar el país en general. La majoria dels visitants vénen en família, amb prop d'un 44%, o sinó en parella, que representen un 27%.

D'altra banda, Estadística va assenyalar que la pernoctació mitjana dels turistes a l'abril va ser de 3,2 nits, en la majoria dels casos en un hotel, aparthotel o apartament turístic. Andorra la Vella és la parròquia on es registren més pernoctacions, seguida del Pas de la Casa i Canillo. Al març també van caure les visites, amb un total de 0,9% de davallada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT