Massa difícil per als Isards

• Broad s'acomiada de la selecció amb una derrota en la promoció d'ascens a la Divisió 2A de l'Europeu

A l'esquerra la defensa tricolor s'aplica a fons per aturar un atac de Cràcia, més digna de futbol que de rugbi, ahir. Foto: TONY LARA

El darrer partit de Michael Broad a la banqueta de la selecció va acabar en derrota davant Croàcia. Andorra s'havia guanyat el dret a disputar la promoció d'ascens després d'acabar segon en la divisió 2B de l'Europeu però el rival d'ahir era massa superior en totes les facetes, així va quedar reflectit al marcador (8-44) i per tant els Isards no pugen a la 2A.

El partit no va tenir color. Croàcia tenia més múscul, resistència, velocitat i varietat de moviments en el joc. Absolutament més complerta, per això Andorra va anar a remolc, exceptuant els primers vint minuts. Va sorprendre l'inici, en el qual el combinat tricolor va fer-se amb l'oval, el va moure com si fos un llamp de dreta a esquerra i Gispert va rematar la feina amb un assaig que Abelló no va poder transformar. Poc després Abelló, de nou escorat, va fallar un cop de càstig i del possible 10-0 es va passar, al quart d'hora de joc, a l'empat mitjançant una marca de Bunic.

Andorra semblava que tenia el control del joc davant una selecció balcànica que encara no estava greixada i va buscar recuperar l'avantatge però es va quedar a dos metres de la línia de marca.

A partir d'aquí el panorama va canviar radicalment. Croàcia es va fer propietari de l'oval, va començar a jugar a l'atac amb agressivitat intel·ligència i al minut 29 es va posar per davant amb un assaig de Drazenovic no transformat (5-10). Poc després era Ursic qui s'escapava per potència i velocitat per fer un nou assaig i abans del descans Abelló va fixar l'electrònic amb un encara obert 8-15 amb un cop de càstig.

A la segona part el bany de joc dels croats va ser important. La defensa tricolor es veia desbordada per tot arreu, s'havien de fer ajudes que permetien forats a les bandes i per allà els visitants van trencar una vegada i una altra la línia tricolor. No havia passat un minut de la represa i l'imparable Ivancic ja havia aconseguit un nou assaig, transformat per ell mateix. El tanca dels balcànics anotaria un cop de càstig i un altre assaig transformat per fer pujar el 8-32 al minut 60, per deixar el partit vist per sentència. Als últims 20 minuts dos assajos més, un d'ells transformats, van acabar de reflectir les diferències entre uns i altres.