PUBLICITAT

Jutjat un funcionari de Govern per exhibir-se davant de menors

  • L'home reconeix que té problemes mentals però nega intencionalitat en la seva actuació
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadisos de la Batllia. Foto: TONY LARA

Un home encampadà, funcionari del Govern, va asseure's ahir al banc dels acusats del Tribunal de Corts, per un presumpte delicte d'exhibicionisme davant de menors. Els fets es remunten al març del 2010 en una comunitat de veïns encampadana. L'home, segons les declaracions de les tres menors que van denunciar els fets –tenien 10 i 11 anys llavors–, sortia al balcó o al replà de casa seva i es masturbava en el moment que elles passaven per una zona comunitària.

La declaració que l'acusat va efectuar ahir davant del Batlle va ser confusa, ja que en moments va negar els fets, en moments no se'n recordava de si ho havia fet. Això sí, va dir que no hi havia intencionalitat i que ell sovint anava despullat a l'interior de casa seva.

En qualsevol cas, l'home va reconèixer que patia una malaltia mental, tot i que no sabia quina. Posteriorment, el psiquiatre que el va atendre en ser detingut va explicar que pateix una «disfunció de la capacitat cognitiva» i «alteracions de la personalitat». Per tot, havia de seguir un tractament psiquiàtric de per vida.

Les tres menors, acompanyades per les seves mares, van declarar davant del Tribunal i van ser molt coincidents en les seves versions. Dues d'elles el van veure diversos dies consecutius quan anaven a passejar el gos. L'home els mirava fixament, motiu pel qual van agafar por i van explicar-ho als seus pares. La tercera menor, la que ha patit unes seqüeles més greus, el va veure al balcó però també cara a cara al replà, un ensurt que va requerir tractament psicològic. Tampoc ajudava que se'l trobés sovint al carrer, i també al Complex Esportiu d'Encamp.

delicte d'abús sexual / La defensa d'aquesta noia va al·legar que aquest tipus d'exhibicionisme ha de ser considerat un abús sexual, ja que s'ha vist «alterat el seu desenvolupament sexual». Va demanar quatre mesos de presó condicional, un ordre d'allunyament i 18.000 euros en concepte de responsabilitat civil. La fiscalia, per la seva part, va exposar que no hi ha hagut abusos, però va demanar una pena més elevada, de 18 mesos de presó condicional.

Finalment, l'advocat de l'acusat va demanar l'absolució perquè el seu defensat «no era conscient de la seva exhibició», va assegurar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT