PUBLICITAT

Escaldes vol congelar el GAdA i estalviar-se 250.000 euros

  • No es retallarien els salaris dels funcionaris ni es tocarien els triennis
L. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Trinitat Marin, ahir al consell. Foto: ANA / M. C.

Amb l'objectiu de millorar els comptes públics i minimitzar el seu endeutament, el consell de comú d'Escaldes ha decidit congelar el sistema d'avaluació de l'acompliment (GAdA) pels propers anys. Exactament fins el 2014, per deixar la seva continuïtat en decisió del següent Comú que surti escollit en eleccions.

D'aquesta manera, el Comú va refermar ahir que no volen baixar els salaris públics, així que van decidir que, durant els períodes del 2012-2013 i 2013-2014, es congelaria aquesta prima per compliment.

Una mesura que permetria a la corporació estalviar uns 85.000 euros anuals i fins a 250.000 euros a final de mandat, segons va exposar la cònsol major, Trini Marin. A més, va considerar que aquest complement és «insostenible» per al pressupost. Des de l'oposició, la consellera socialdemòcrata Cèlia Vendrell, va indicar que aquest sistema té en compte aspectes poc transcendents i altres que s'assoleixen i s'han de premiar i per això creuen que cal donar una forma legal diferent al text per «premiar l'excel·lència». Segons la representant de l'oposició, en alguns casos es premien accions «habituals i que haurien de ser obligatòries». Com, per exemple, que es prima la puntualitat en arribar a la feina, «quan això ha de passar sempre».

L'acord sobre aquest punt ha quedat posposat fins al proper consell per acabar d'aclarir la forma legal que ha de prendre aquesta decisió. Mentre que els primers proposaven una modificació de la normativa, els segons es decanten per una nova ordinació que reguli la forma com s'ha de complementar els empleats per fer «una feina excel·lent», va dir Vendrell.

D'altra banda, la consellera de Finances, Núria Gòmez, va voler aclarir algunes dades sobre l'evolució de l'endeutament que van sorgir en l'anterior consell de comú, després que el conseller de l'oposició, Aleix Mañosas, critiqués que des de l'inici del mandat de Toni Martí, el deute hauria crescut en 12 milions d'euros.

Segons va explicar el mateix Mañosas, l'oposició es basava en les xifres aprovades pel Comú i publicades al lloc d'Internet de la corporació, que difereixen de les del Tribunal de Comptes a les que ha fet referència Gòmez. Finalment, van aclarir que entre el 2003 i el 2011 l'endeutament va caure en 2,6 milions d'euros, tot i que en la segona part del mandat de Martí aquest va pujar en 1,3 milions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT