PUBLICITAT

Joguines fetes amb llaunes de sardines

  • Deu dels padrins que acudeixen a la Casa Pairal van participar en la trobada intergeneracional
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Un centenar de nens de l'Escola andorrana de segona ensenyança van compartir ahir amb els padrins de la Casa Pairal d'Escaldes- Engordany per conèixer com cultiven els horts socials i apropar-se a la història dels grans. Aquests van remarcar als estudiants la necessitat de centrar-se en els estudis i comportar-se bé a casa i a l'escola per tenir un bon futur. Mentrestant, els infants van quedart sorpresos sobretot per les joguines que utilitzaven els padrins quan eren nens, fetes amb llaunes de sardines, pedres o draps. Grans i petits compartiran properament una caminada per la parròquia i una jornada als horts socials.

Deu dels padrins que acudeixen a la Casa Pairal van participar en la trobada intergeneracional amb un centenar d'alumnes de l'Escola andorrana de segona ensenyança a la llar de jubilats.

Els avis van explicar als més petits com era la seva vida quan tenien la seva edat i quan van arribar a Andorra. La majoria van destacar les dificultats que van viure per anar a l'escola, ja que es van haver de fer càrrec de la casa i els germans o es van haver de posar a treballar. Per això, els van insistir en què s'esforcin a l'escola i estudiïn per tenir un futur profitós i poder trobar una bona feina quan acabin la carrera. També van destacar la importància dels oficis, «perquè un país sense personal que tingui un ofici no anirà enlloc, però tampoc anirà enlloc si no té estudiants i que s'hi posen fort», va dir un dels avis, en Ricard Crespo, informa l'ANA. Així mateix, també van fer referència a la crisi i van explicar als infants que els seus pares potser no els poden donar tot el que volen perquè no passen per un bon moment, però que han de comportar-se bé a casa i a l'escola.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT