PUBLICITAT

Els Isards es juguen l'ascens de categoria davant de Croàcia

  • El FC Andorra vol confirmar a partir de les 20.00 a Aixovall que és equip per lluitar per pujar a Primera
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra, Fité condueix l'oval amb Abelló seguint la jugada; a la dreta, Joel, amb el FC Andorra a Aixovall. Foto: TONY LARA

es pot quedar vostè a casa si vol, però en realitat ha de saber que estaria desaprofitant una tarda d'esport total al Principat, perquè el Camp del Consell ha de vibrar avui amb la selecció, que busca pujar a la 2A de l'Europeu davant Croàcia, i una mica després connectar directe amb el Camp d'Aixovall, on el FC Andorra pot assegurar matemàticament la segona posició de la lliga.

A les 15.00, en directe per Televisió d'Andorra però molt maco des del mateix Camp del Consell sentint el rugbi ben a prop, la selecció andorrana té un partit per la història. Croàcia serà l'últim escoll que tinguin els homes de Michael Broad abans de poder dir que són equip de la 2A de l'Europeu. No serà, però, gens fàcil, perquè els croats el que no volen es permetre deixar el seu lloc en la categoria en mans d'uns Isards que de mica en mica es fan un espai en el rugbi continental per mèrits propis.

El matx serà l'últim de Michael Broad com a màxima responsable de la banqueta nacional, ja que una vegada confirmat el seu adéu al VPC Andorra, aquest es farà efectiu també amb la selecció. Croàcia arriba amb poques idees sobre el joc andorrà, el que ha de ser un avantatge per als locals, tot i que els balcànics han rebut alguns informes dels seus amics serbis, rivals d'Andorra en aquesta fase ja finalitzada.

«Amb un punt ho fem», va dir el tècnic Justo Ruiz en roda de premsa just aquesta setmana. El rival del FC Andorra avui serà el Guissona, a partir de les 20.00 a Aixovall en horari estrany però obligats per la celebració al camp lauredià del Memorial Francesc Vila de futbol base. El duel serà per intentar confirmar la segona posició del grup 5 de la Segona Catalana, i assegurar així les encara possibles opcions de pujar a Primera. «El FC Andorra sempre que juga a casa és favorit», va sentenciar Justo, que hi va afegir: «Intentarem fer un partit seriós, tenir el ritme per manar en joc i ser sòlids en defensa. A l'hora del matx, l'Andorra ja sabrà què haurà fet l'Alpicat, que rep a les 17.15 l'Alcarràs. «Prefereixo no saber què ha fet, perquè no vull que condicioni el nostre joc». Una derrota de l'Alpicat també val.

«Després de no haver pogut córrer al traçat urbà de Pau, tinc més ganes que mai de competir i de poder sumar els primers punts de la temporada», va manifestar el pilot Àlex Loan abans de viatjar a Itàlia per disputar el GP Ímola en una nova prova de la Fórmula Renault 2.0 ALPS. «El cotxe encara no està perfectament a punt», va dir el jove pilot, que hi va afegir: «Com a bona notícia, hem pogut reparar del tot el xassís, que va quedar malmès a Pau». Loan té molèsties al genoll esquerre.

Lluís Bigordà i el seu Seat IbizaTDi porten una temporada irregular amb problemes mecàcnics. Avui tornen a l'acció al Platja d'Aro, on també hi serà Josep R. Ribolleda de copilot al costat de Josep M. Membrado (Mitsubishi Lancer Evo X). «Hem canviat el turbo i a les proves que hem fet sembla que tot funciona», va dir Bigordà abans de la prova del Català.

El diumenge el protagonista serà el futbol, primer perquè es decidirà el Memorial Francesc Vila, però fonamentalment perquè es disputa la final de la Copa Constitució. Cara a cara, a les 17.00 i en directe per www.faf.ad, el campió de la lliga, el Construccions la Posa Lusitans, contra un clàssic: Pidasa Santa Coloma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT