PUBLICITAT

Els hotelers plantegen una nova associació per parlar amb el Govern

  • Els empresaris andorrans volen acabar amb la guerra de preus, que diuen afavoreix a les marques internacionals
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un hotel del Principat, en una imatge d'arxiu. Foto: ONA MORANTE

Davant la lluita de preus que ha viscut el sector hoteler, molts dels empresaris del país es plantegen fer pinya davant l'Administració per representar els seus drets. I ho volen fer creant una nova associació que pugui transmetre els seus interessos, més enllà de la tasca de la Unió Hotelera, van explicar fonts representatives del sector.

Són un grup d'hotelers i volen crear aquesta agrupació des de la vessant privada, van explicar alguns dels interessats. «Després de l'abaratiment dels preus que viu el sector, hem de plantejar alguna fórmula per poder reclamar els nostres drets, ja que cada cop anem a menys», van declarar ahir.

Tot ve des de la «guerra de preus terrible» que està vivint el panorama hoteler andorrà. «A més, algunes polítiques públiques tampoc ajuden», es van lamentar.

Pressió davant de Govern / Tot i que podria semblar que aquest grup seria una Unió Hotelera en paral·lel, els mateixos responsables del sector ho desestimen. «Es tractarà d'una associació, que és un model diferent», van reiterar. El perquè d'aquesta és que «el Govern no vol escoltar a cap hoteler com interlocutor», tingui el pes que tingui en el negoci del país.

Els hotelers volen expressar les recomanacions i queixes al Govern que no poden dir en particular mitjançant aquesta associació.

Les seves consignes són clares. Apostar per la qualitat i per un model allunyat de la guerra de preus. «No volem competir per la massificació, aquesta clientela no ens portarà res».

I és que aquest grup d'hotelers no veu la davallada de visitants com la més important. Aquesta caiguda de l'ocupació l'assumeixen com inevitable. El problema que es troben és el nivell de qualitat. I citen explícitament ofertes com la que va realitzar una marca internacional anunciant habitacions de quatre estrelles per 9,90 euros, la setmana després de finalitzada la Pasqua.

Els associats d'aquest grup que planteja formar una nova forma de pressió al Govern afirma que ells només es dediquen en aquest sector, i que per aquest motiu pateixen més la guerra de preus. «Les grans marques internacionals tenen altres negocis, hotels en molts llocs del món, però nosaltres ens dediquem tan sols al sector hoteler andorrà».

Un sector, segons ells, molt afectat per la massificació. «S'ha de guanyar la vida tothom, també els nostres treballadors, i no es pot tenir un bon servei si els preus no s'adeqüen al mercat; som persones que volem continuar sent hotelers», manifesten.

Altres representants de l'economia andorrana, com el representant de la Pime, Marc Aleix, es posicionen favorablement en relació a iniciatives com aquesta. «El turisme té un cost, i no es poden fer ofertes per sota d'aquest», va declarar.

En relació a una nova associació que es posi davant de Govern per proposar-li noves idees, Aleix manifesta que pot ser una bona iniciativa. I és que creu que és necessari conscienciar al Govern que la política de preus baixos, com la campanya Just Married, no són l'estratègia que desitgen al sector per sortir endavant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT