PUBLICITAT

Anul·lada la petició de 5 milions d'euros que Encamp reclamava a Ensisa, Saetde i Nevasa

  • El Tribunal de Batlles ha dictat sentència en relació a la demanda feta pel Comú de Canillo i les societats Ensisa, Saetde i Nevasa contra la decisió del Comú d'Encamp de reclamar cinc milions d'euros per la utilització dels terrenys del Pla de les Pedres

25052012_plapedres

La zona del Pla de les Pedres on hi ha instal·lats dos telecadires. Foto: ANA
El Tribunal de Batlles ha dictat sentència en relació a la demanda feta pel Comú de Canillo i les societats Ensisa, Saetde i Nevasa contra la decisió del Comú d'Encamp de reclamar cinc milions d'euros per la utilització dels terrenys del Pla de les Pedres on hi ha instal·lats un telecadira d'Ensisa i un altre de Saetde. La sentència dictada per la Batllia anul·la el requeriment de la corporació encampadana, ja que considera que no pot reclamar aquesta indemnització mentre no s'anul·li el conveni de Meritxell, de l'any 1998.
El febrer del 2010, el Comú d'Encamp va decidir demanar el pagament de cinc milions d'euros a les societats Ensisa, Saetde i Nevasa perquè considerava que era el preu just que havien de pagar com a cànon per tenir dos ginys mecànics a la zona del Pla de les Pedres, de titularitat encampadana des de l'any 2000, segons la sentència de Concòrdia. El Comú es basava el conveni comercial signat el 2004, quan es va crear Grandvalira, per reclamar aquesta quantitat a les tres societats. 

Les tres societats, així com el Comú de Canillo, van presentar una demanda administrativa a la Batllia per demanar l'anul·lació del requeriment fet pel Comú d'Encamp, ja que consideren que l'ocupació dels terrenys es va fer en base a un conveni signat l'any 1998 entre les dues corporacions, amb el qual es va autoritzar construir un telecadira per a cada societat, atès que llavors el terreny es considerava indivís entre els dos comuns. Dos anys més tard, la sentència de Concòrdia va determinar que la zona del Pla de les Pedres pertanyia a Encamp, ja que va dividir el terreny per la Serra de les Solanelles.

La sentència emesa per la Batllia el 17 de maig d'enguany dóna la raó a Ensisa, Saetde, Nevasa i el Comú de Canillo, ja que considera que Encamp no pot reclamar cap cànon per ocupació del terreny mentre no s'anul·li la sentència de Meritxell de l'any 1998.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT