PUBLICITAT

Cinca defineix l'atac com «premeditat» i «inadmissible»

  • Assegura que el succés no canviarà la seva manera d'actuar ni de pensar
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca conversa amb el cap de Govern i amb el Síndic, durant la celebració de la patrona, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va fer ahir les seves primeres i últimes declaracions respecte a l'atac patit la matinada de dissabte a diumenge. Cinca va definir el succés com «clarament premeditat» i inadmissible», i va aprofitar per agrair totes les mostres de suport «unànime» i «massiu» rebudes al llarg de la setmana, les quals deixen clar el «rebuig a la violència» per part de la totalitat de la societat andorrana.

El ministre va exposar que ara el més important és vetllar perquè la família superi el més aviat possible el mal tràngol, i no quedin de tot aquest afer «seqüeles psicològiques». Cinca va lamentar que l'atac intencionat hagués posat en perill la seva vida, la de la seva dona i «especialment» la del seu fill.

Amb tot, Cinca no va voler entrar a fer especulacions sobre les intencions de l'autor dels fets, tot i que va reconèixer que no sap si els dos trets disparats a la finestra del seu domicili de Sispony es deuen a una qüestió «personal o política». En qualsevol cas, va assegurar que els motius són una qüestió secundària de tot l'assumpte, ja que fos quin fos es tracta d'un acte «injustificat».

Per sobre de tot, i malgrat desconèixer la motivació que va portar a aquesta persona a disparar, Cinca va assegurar que l'atac no el farà canviar ni la seva manera de fer ni la seva manera de pensar. «El pitjor favor que li podria fer a la meva família i a mi mateix és canviar el que penso i el que faig», va assegurar.

També per aquest motiu, «prefereixo no pensar ni viure amb l'angoixa» que els dispars es puguin repetir en un futur. Cinca va recordar que mai havia succeït una cosa així i que ha estat «un accident no repetible».

Confiança en la policia / Les declaracions del també portaveu del Govern van ser efectuades en el marc de la diada de la patrona del Cos de la Policia. Precisament aquest cos és el que té la clau per a esclarir els fets i localitzar l'autor. Cinca es va mostrar convençut d'un desenllaç satisfactori gràcies a la investigació policial. «La Policia», va assegurar, «està fent tot allò que es pot fer en aquests moments», motiu pel qual es va mostrar confiat que les línies d'investigació que hi ha obertes portin a resoldre el cas.

Finalment, Cinca va manifestar que és el cos qui té els elements per decidir si cal reforçar la seguretat de certs càrrecs. Al seu parer, s'ha de fer tot el necessari perquè no hagin de canviar res de la seva quotidianitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT