PUBLICITAT

Un jove s'enfronta a dos anys de presó per un accident mortal

  • La defensa vol fer palès el seu penediment i l'esforç de l'acusat en indemnitzar la família
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carretera de la Margineda, on es va produir l'accident, en una imatge d'arxiu. Foto: JORDI FITER

Fins a dos anys de presó demana la Fiscalia per un noi que va provocar un accident de trànsit a finals de l'any passat on va morir un turista espanyol. La família de la víctima, representada per l'acusació particular, vol que «passi el major temps de presó ferma» segons la llei, pel que va demanar un any en aquest règim. D'altra banda, la defensa estima que s'ha de tenir en compte el penediment de la víctima i els esforços que està fent per indemnitzar la família.

Els fets van ocórrer de matinada, quan la víctima va arribar al Principat des de València, en un turisme BMW que anava seguint altres dos cotxes, tots familiars i amics que anaven a passar uns dies esquiant. Quan circulaven en fila per la carretera de la Margineda en direcció a la capital, un Honda Civic en direcció contrària es va topar amb ells. Tot i que hi tenia dos carrils en la seva direcció, al final va acabar provocant l'accident mortal.

Un amic de la víctima, que anava en el primer cotxe, va dir ahir a la vista del judici que «es veia que provocaria un accident», i que per això el van esquivar. Fet que no va poder fer el tercer cotxe. Aquest va impactar amb el turisme Honda, amb matrícula andorrana.

Segons va citar l'acusació ahir a la vista amb informes policials, el xoc va ser molt fort, fins i tot per fer que els dos turismes recorregissin una gran distància, fet que evidencia l'excés de velocitat. D'altra banda, a l'acusat li van practicar la prova d'alcoholèmia a les dues hores i mitja i va donar positiu amb 0,82 grams per litre de sang.

Segons va reconèixer la policia, la causa de l'accident va ser la barreja de «fatiga i alcohol», a més d'unes «condicions extremes de velocitat», ja que a l'informe presentat ahir es declara que l'Honda Civic porta un sistema de seguretat que s'activa quan es perd el control perquè el turisme no rellisqui i es mantingui en la mateixa trajectòria. «L'estat del conductor i l'extrema velocitat van fer que fos inservible aquest sistema», va lamentar l'acusació. De la mateixa manera, va explicar que el BMW 320 de la víctima portava nombrosos sistemes airbag i barres de protecció laterals, però que l'impacte va ser de tal magnitud que tot va resultar inservible.

Motius pels que l'acusació i la Fiscalia demanen que el detingut sigui sentenciat amb imprudència greu i temerària, que va provocar un homicidi involuntari. A més, pagar 3.000 euros i romandre sense carnet de conduir durant dos anys. La pena que vol l'acusació que es posi és la de dos anys de presó, un d'ells ferm.

Indemnització a la família / La defensa va reconèixer els fets, però va voler explicar que el penediment de l'acusat s'ha de valorar, així com els esforços per compensar a la família afectada. També va voler explicar que l'acusat va patir conseqüències en relació a l'accident, amb el turmell esquerra destrossat i on han sigut necessàries dues intervencions.

L'acusat, que va demanar disculpes a la família pel patiment originat i va fer palès el seu penediment, va voler signar un acord previ per pagar una indemnització a la família de fins a 30.000 euros, tot i que va declarar que la seva feina no li dóna més de 1.100 euros al mes.

Segons la defensa, totes aquestes mesures d'indemnització van ser proposades per l'acusat, que assumeix totes les conseqüències de l'accident, tal i com es va declarar ahir.

D'aquesta forma, el ministeri públic vol que es sentencii al seu client amb una imprudència greu, però sense el càrrec de conducció temerària. Se li aplicaria també una prohibició per conduir, i la pena no seria presó ferma, sinó 18 mesos en règim condicional, ja que està reinserit socialment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT