PUBLICITAT

Acusada per abandonar els fills i anar-se'n al bingo

  • La policia va trobar un noi de vuit anys pujat a una finestra i amb risc de caure
L. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Boles de bingo, en una imatge d'arxiu. Foto: TONY LARA

Va deixar els seus fills a la tarda veient una pel·lícula «per anar a comprar el pa», tal i com va declarar ahir davant el jutge. Però al final, quan va sortir de casa, va anar a jugar al bingo d'Escaldes. «Uns cinc euros», va manifestar la dona de 45 anys. Quan va tornar a casa es va trobar la policia tractant amb els seus fills, de sis i vuit anys, ja que aquests havien pogut caure per la finestra. Una imprudència per la que s'enfronta a una pena de tres anys de presó condicional i tractament mèdic.

Va passar fa dos anys. La dona passava, segons va mostrar la defensa amb proves mèdiques, una crisi anímica que va derivar en una baixa mèdica de dos anys a la seva feina. A més, havia estat treballant a dos llocs diferents per tal de mantenir ambdós fills, ja que altre dels seus problemes era la desavinença amb la seva exparella. Tal i com va explicar, el bingo era una de les úniques sortides que trobava.

La Fiscalia, però, l'acusa d'un delicte major d'abandó a menors d'edat. «Sabia el que feia, i ho volia fer», va declarar la fiscal en referència al dia que va deixar els fills sense ningú a casa. A més, amb diferents estris perillosos com son encenedors o material de cuina.

La policia se'n va adonar quan van veure el noi pujat a la finestra, amb el tors fora i amb possibilitat de caure. Els agents van poder parlar amb els nois, que es mostraven tranquils en soledat, i tot i que el noi no es va moure de la finestra, van donar-li una carpeta als agents perquè miressin el nom de la mare.

Tot seguit, van intentar trucar un i altre cop a la mare, però va ser impossible localitzar-la. En aquell moment, ella hi era al bingo. La defensa es va escudar en la seva situació personal i va demanar que no sigui sentenciada amb un delicte major d'abandó. Serien tres mesos de presó condicional el que demanaria i tractament psicològic. D'altra banda, la mateixa dona va demanar una ordre de prohibició d'entrada a locals de joc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT