PUBLICITAT

La capital tanca el primer trimestre amb superàvit

  • Les despeses es van reduir més que els ingressos i es van guanyar 642.268 euros
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La sessió del consell del comú, ahir Foto: ANA / N. M.

El Comú de la capital va tancar la liquidació de comptes del primer trimestre del 2012 amb un superàvit de 642.268 euros. Tal com va indicar la consellera de Finances, Maria Carme Nin, els ingressos i les despeses es van reduir en relació al mateix termini de l'any passat, però les depeses s'han reduït més que els ingressos i per tant el resultat ha estat positiu. El total de les despeses del primer trimestre van ser 5,9 milions d'euros, que representa el 17,48% del pressupostat per a tot el 2012, i el total d'ingressos ha estat de 6,5 milions d'euros, que representa el 19,38% del pressupostat.

La cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, va valorar les xifres obtingudes indicant que tot i que els ingressos han anat a la baixa un any més, això s'ha pogut equilibrar gràcies a la gestió acurada de les despeses. Així, el cònsol menor, Jordi Minguillón, va apuntar que «amb menys ingressos hem pogut fer més».

Millorar el turisme / El Comú va anunciar que estan treballant per crear una societat pública que gestioni els actius turístics de la parròquia com l'alberg de la Comella o el Centre de Congressos. El projecte, que es recupera de l'anterior mandat, té per objectiu poder agilitzar la gestió d'aquests equipaments, per evitar que estiguin subjectes al dret administratiu i prendre així decisions més ràpidament.

Rosa Ferrer i Jordi Minguillón van indicar que els tràmits per crear la societat estan anant més lents del que voldrien, però esperen que el la propera reunió de la Comissió de Promoció Econòmica ja puguin disposar dels estatuts del que probablement s'anomenarà Promoció econòmica d'Andorra la Vella.

L'entitat, que serà similar als patronats de turisme que existeixen a nivell català, ja s'ha treballat en comissió, i s'espera que en breu ja es pugui disposar dels estatuts.

D'altra banda, en la sessió d'ahir els socialdemòcrates van criticar una oferta de vals d'aparcament rebaixats que s'ha fet als comerciants del Centre Històric a partir de la seva demanda. Van explicar que aquests s'han de fer amb preus públics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT