PUBLICITAT

El Sape atén 1.734 consultes en poc menys d'un any

  • Bona part de les preguntes es relaciona amb la comptabilitat i la fiscalitat
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Escaler, Hinojosa, Aleix i Tico, ahir. Foto: ANA / A. R.

El Servei d'Atenció a la Petita Empresa ha atès un total de 1.734 consultes quan encara falta un mes per celebrar el seu primer aniversari. La majoria de les demandes d'informació tenen relació amb qüestions comptables i de fiscalitat, així com amb la normativa mercantil. També destaquen les preguntes relacionades amb l'obertura de negocis i amb la inversió estrangera. El volum de consultes fa que els responsables del Sape n'estiguin satisfets, doncs demostra que «hem donat una eina d'ajuda al petit empresari», va manifestar el director del departament d'Economia del Govern, Albert Hinojosa.

El primer mes de funcionament, l'oficina va rebre «una allau» de consultes –unes 400–, sobretot relacionades amb les obligacions comptables, doncs el juny passat s'estava «en plena campanya de presentació de comptes», va recordar Hinojosa. Després, el volum de consultes s'ha anat «estabilitzant». I també diversificant la temàtica. Així, del total de demandes, el 49,3% fa referència a la comptabilitat, però també n'hi ha un 13,4% que pregunten en relació a la fiscalitat i un 11,4% sobre legislació mercantil. Una altra temàtica que suscita un nombre creixent de consultes és la rebaixa de la cotització a la CASS per als autònoms. Així mateix, un 5,1% de les consultes rebudes busquen conèixer els passos a seguir per a la creació d'una nova empresa, un 4,6% es relacionen amb la legislació sobre salut i seguretat en el treball, i un 3,8% pregunten per la inversió estrangera.

Aquestes dades es van fer públiques en motiu de la presentació del nou web del Sape, on es recopila tota la legislació i informació d'interès per al petit i mitjà empresari, i que s'anirà ampliant i adaptant als canvis legislatius i noves obligacions dels empresaris, així com responent a les demandes d'aquests, tal com va exposar la responsable del Sape, Jordina Ticó.

El Sape compta amb el suport de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, i de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), i el seu primer objectiu és l'assessorament de l'emprenedor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT