PUBLICITAT

Andorra és un dels llocs amb menys pol.lució d'Europa

  • La qualitat ha millorat des del 2007 per factors com ara la disminució del trànsit
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, el centre d'Andorra la Vella i Escaldes-Engor- Foto: DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT

La pàgina web airqualitynow.eu recull dades diàries de la qualitat de l'aire de més de 80 ciutats europees i també del global del Principat. Les dades d'ahir assenyalaven que An- dorra tenia un nivell "molt baix" de pol.lució i, per tant, la qualitat de l'aire era molt bona. El nivell d'ahir era el mateix que el de Berlín i estava en la mateixa categoria que una vintena més de ciutats europees.

Des de l'any 2007, la qualitat de l'aire d'Andorra ha anat millorant. Segons el cap d'Unitat de Medi Atmosfèric, Marc Rossell, això es pot explicar, en part, per una major conscienciació ambiental, que es tradueix, per exemple, en el fet que molts fabricants de cotxes estiguin innovant tecnològicament els motors, amb l'objectiu de reduir les emissions. Però Rossell creu que també cal tenir en compte factors com ara una pluviositat elevada els anys 2008 i 2009, ja que la pluja ajuda a netejar l'ambient.

Així mateix, la disminució de l'afluència turística, que implica menys trànsit, és un altre factor que ajuda a explicar aquesta tendència a la millora de la qualitat de l'aire. El cap de Medi Atmosfèric subratlla igualment l'aprovació del reglament de calderes, que obliga a fer revisions periòdiques a les calderes de calefacció i contribueix a un control més gran de la combustió.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT