PUBLICITAT

Cinca qualifica l'atac "d'injustificat" i diu que no farà variar la seva manera de fer

  • Desitja que aquest atemptat no afecti als nivells de seguretat i de bona convivència que té el país
  • El ministre ha dit que no sap si l'acte ve motivat per una qüestió personal o política
25052012_cinca-suport
Cinca rep les mostres de suport de les diferents autoritats del país. Foto: ANA / MARTA TORT
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha fet aquest dijous les seves primeres declaracions després de l'atac que va rebre diumenge passat al seu domicili. Cinca l'ha qualificat "d'injustificat i inadmissible" i ha assegurat que no farà variar la seva manera de fer i de pensar. A més, ha desitjat que aquest atemptat no afecti als nivells de seguretat i de bona convivència que té el país, i que els càrrecs públics del país no hagin de variar en res la seva quotidianitat. El ministre ha dit que no sap si l'acte ve motivat per una qüestió personal o política, però que el més important és que es tracta d'un atac premeditat, ja que es va produir "al mig de la nit, mentre plovia i des d'una distància considerable". També ha volgut agrair les mostres de suport rebudes, que entén que no són només contra l'atac que ell i la seva família van patir, sinó contra la violència en general.
En el marc de la festivitat de la patrona de la Policia, Jordi Cinca ha parlat per primera vegada sobre els trets que algú va disparar la matinada de diumenge contra el seu domicili.

Així, ha volgut agrair les mostres de suport rebudes rebutjant l'atemptat patit per ell i la seva família, i ha dit que en aquests moments el que pot fer és d'una banda vetllar perquè la seva família superi el mal tràngol i tinguin el mínim de seqüeles psicològiques, i de l'altra, posar-se a disposició dels professionals de la Policia. En aquest sentit, el ministre creu que la Policia "està fent tot allò que es pot fer en aquests moments", i espera que totes les línies d'investigació que tenen obertes acabin portant a descobrir l'autor dels fets.

Cinca ha reconegut que no sap quant de temps es necessita per culminar la investigació, però en tot cas ha reconegut que és complexa perquè l'atac va ser premeditat, recordant que es va produir de nit i amb pluja, i des d'una distància considerable de casa seva. Per aquest motiu, ha dit que "serà qüestió de dies, setmanes o mesos, però he de tenir l'esperança que arribaran a esbrinar què ha passat".

Pel que fa als motius dels trets que va rebre el seu domicili, el ministre ha dit que seria imprudent que fes cap especulació en aquest sentit, però ha reconegut que no sap si és per una qüestió personal o política, i que en tot cas això és una qüestió secundària, ja que l'important és que hi va haver un atac premeditat "que va posar directament en perill la vida de la meva dona, meva i del meu fill". Cinca ha afegit que "no sé la motivació ni què pretenen, però el pitjor favor que li podria fer a la meva família i a mi mateix és canviar el que penso i el que faig".

El titular de Finances també ha dit que si ha passat una vegada "suposo que pot tornar a passar", però ha recordat que mai havia succeït una cosa així, i per tant, prefereix pensar que és un accident malaurat no repetible, "perquè no es pot viure amb l'angoixa que pot tornar a passar, ni jo ni la meva família".

Pel que fa a la conveniència o no d'augmentar les mesures de seguretat dels polítics, Cinca ha dit que això ha de ser decisió de la Policia, però que creu que "no podem perdre un valor tan preuat com és el de poder viure des de l'absoluta normalitat". Per tant, considera que cal fer el necessari perquè els càrrecs públics, siguin ministres, consellers o cònsols, no hagin de canviar res de la seva quotidianitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT