PUBLICITAT

Vila creu que ha passat "poc temps" per esclarir l'atac a Cinca

  • Els agents de Policia enquesten el veïnatge del domicili i de la zona des d'on es va disparar
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Vila compareix, ahir, per informar de les qüestions tractades pel Consell de Ministres Foto: SFG

El ministre d'Interior, Marc Vila, pensa que encara ha passat «poc temps» com per determinar el qui i el per què de l'atac amb arma de foc al domicili del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que va tenir lloc la matinada de diumenge passat. «Han passat poques hores per la quantitat d'informació sobre la què es treballa», va afirmar en la compareixença posterior al Consell de Ministres. De moment es coneix que hi va haver dos impactes de bala a dues finestres del domicili de Cinca, que sortosament no van ferir ningú, i que els trets es van disparar des de la zona de davant de l'Aldosa.

Després d'agrair les mostres de suport a Cinca i a la seva família rebudes, provinents tant les institucionals com les provinents de la societat civil i personals, el ministre d'Interior va explicar l'estat de les investigacions sobre l'atac. «Verificat a sobre la taula» hi ha dos impactes de bala de rifle, i s'està «verificant» si n'hi va haver «algun altre». També que «l'origen dels trets és la zona de davant l'Aldosa». I s'han recollit «restes de projectils», que s'estan analitzant pels serveis especialitzats.

Ara falta aclarir moltes d'altres qüestions, com qui va disparar contra el domicili del ministre de Finances i Funció Pública i per què ho va fer. Per esclarir-ho s'ha destinat «en exclusiva» tot un grup de l'àrea de policia criminal, que té el suport d'altres serveis com el grup d'identitat judicial i el de tractament i anàlisi de dades. Així mateix, s'ha desplegat «el conjunt i totalitat» del grup d'intervenció i es compta amb els serveis dels experts de balística de la Direcció General de Policia i la Guàrdia Civil espanyoles.

Es treballen diferents hipòtesis, i ara per ara és «prematur» fins i tot aventurar-se amb el calibre de l'arma utilitzada. Hi ha diverses línies d'investigació i «no se'n pot prioritzar cap», va assegurar Vila. És més, «fer-ho des de l'especulació en aquest moment seria molt contraproduent», va sentenciar, doncs «s'entorpiria la investigació», es generaria «desconcert» i a més «és criminalitzar algun col·lectiu».

Per tot plegat, el ministre d'Interior «no diria que s'està lluny» de determinar el qui i el per què de l'atac, «sinó que fa poc que hi treballem». A més, va valorar que «no necessàriament el temps juga en contra», tot i que les primeres hores sempre són determinants, doncs «cada cas té les seves particularitats» i «un bon treball d'anàlisi pot donar resultat».

QUALSEVOL COSA POT SER RELLEVANT / Les feines que s'estan fent, a part de l'anàlisi de balística, són enquestes al veïnatge, tant del domicili de Cinca com de la zona des d'on es va disparar. També s'estan revisant les gravacions de les càmeres de mobilitat a la recerca d'alguna pista. «S'estan fent enquestes a molts nivells», va explicar Vila, exposant que qualsevol informació pot ser de gran utilitat. Així convidava també a qualsevol persona que disposi d'algun detall, d'alguna informació, a col·laborar amb la Policia. En aquest punt, el ministre d'Interior va agrair «la gran resposta ciutadana», que està «facilitant la tasca feixuga» dels agents.

D'altra banda, el ministre va aprofitar per recordar que qui tingui armes a casa «l'ha de tenir registrada», i si no, «està fora de la llei», va advertir.

MÉS SEGURETAT PER ALS MINISTRES / El cas és «seriós» i el Govern «és conscient del relleu del cas». Per això s'han avaluat els riscos i «els sistemes de seguretat s'han revisat», va explicar Vila, «en proporció als riscos» exposats pel Servei de Policia. És a dir, s'han adoptat «mesures suplementàries». El ministre d'Interior, però, no va voler donar més detalls ni sobre aquestes mesures ni sobre els riscos, més enllà que es tracta d'instruccions i pautes a seguir.

Això sí, els membres del Govern continuen treballant amb «serenitat» i amb «la mateixa fermesa del primer dia», o el que és el mateix, «amb absoluta fermesa i convicció».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT