PUBLICITAT

Pares i sindicats exigiran a Madrid la dimissió de la directora

  • Es dirigiran a Afers Exteriors i a Educació, que té fins al 30 de juny per pronunciar-se
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Recollida de signatures a favor de la mestra realitzada pels pares, a principi de mes Foto: TONY LARA

Els pares dels nens de P4 de l'Escola Espanyola d'Escaldes-Engordany ja no estan sols en la reivindicació pública contra el possible acomiadament de la seva professora. Ahir, en una reunió organitzada per la Junta de Personal, que engloba els tres sindicats de l'ensenyament espanyol – CCOO, UGT i STE– es va acordar fer un front comú de pressió. Un front comú que es dirigirà directament a Madrid i que demanarà sense embuts la dimissió de l'equip directiu del centre.

Les dues parts consideren que el seu comportament, especialment el de la directora, no ha estat el correcte ni abans que sortís a la llum l'afer ni tampoc després dels esdeveniments. Malgrat que s'hagi negat des de l'escola, l'equip directiu va contribuir en l'elaboració de l'informe que assegura que ensenya massa als seus alumnes, exposen. I tot i que tant els pares com els sindicats han sol·licitat reunir-se amb la directora per demanar explicacions, aquesta de moment ha desestimat la petició.

Per tant, el proper pas serà acudir directament a la capital madrilenya, ja que sembla que l'Ambaixada espanyola a Andorra no els dóna el suport que reivindiquen. Pares i sindicats enviaran les properes setmanes una carta tant al Ministeri d'Educació Espanyol com al d'Afers Exteriors. L'objectiu, a més de sol·licitar la dimissió de la directora del centre, és per fer pressió perquè es revoqui l'informe negatiu a la professora, i per tant, aquesta no hagi d'abandonar el seu lloc de treball a final de curs. A les cartes s'hi inclouran la trentena de signatures recollides entre els pares amb fills que són ensenyats per la professora –que també dona classes a P3.

La decisió es va prendre ahir en una reunió mantinguda per la Junta de Personal a l'Institut Espanyol de la Margineda, en la qual també hi van acudir representants dels pares de la classe de P4. Hi havia una vintena de professors presents, i tots van mostrar el seu suport a Nati Sánchez, la mestra en qüestió.

El Ministeri d'Educació té temps fins al 30 de juny per pronunciar-se sobre tota la polèmica, i decidir si acceptar o rebatre l'informe. Un informe que la Junta de Personal segueix considerant que no té ni cap ni peus.

Mala maror a l'escola / Un cop sortida a la llum la polèmica, i després de la defensa aferrissada dels pares, s'ha obert la tempesta a l'escola escaldenca. Les famílies asseguren que s'han fet córrer rumors falsos dins el centre educatiu per perjudicar a la professora. També lamenten que la direcció els hagi «donat l'esquena» i que no hi hagi cap mena de diàleg vers ells, ni tan sols per saludar-se als passadissos o a la sortida de l'escola.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT