PUBLICITAT

Sant Julià també nota un increment de la demanda d'ajuts socials

  • El Comú vol frenar la davallada d'infants a l'escola bressol, motivada per la precarietat
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil contempla el nou cartell de l'oficina, ahir al matí Foto: ÀLEX LARA

El Comú de Sant Julià de Lòria va inaugurar ahir la nova oficina del departament de Serveis Socials, que s'ha traslladat de la primera planta del Comú a un lloc «més cèntric», a l'avinguda Verge de Canòlich, 23. La cònsol laurediana, Montserrat Gil, va defensar el canvi d'ubicació per a millorar l'atenció a la ciutadania, en un moment en què la demanda d'ajuts socials va en augment. Des de principi d'any fins l'actualitat, s'han concedit 15 sol·licituds, unes xifres que ja ha suposen la meitat de totes les demandes de l'any passat.

Les subvencions, que sumen uns 10.000 euros els quals sortiran del Fons de Cohesió Social, són per a la Ludoescola –set–, l'Escola Bressol –sis–, el Foc i lloc i la taxa d'enllumenat i higiene –una-, i la teleatenció domiciliària -una-. En total, el Fons disposa de 40.000 euros, i si s'esgotés, Gil no va dubtar que es procedirà a sol·licitar un crèdit extraordinari per tal que ningú quedi exclòs d'aquest servei.

La nova instal·lació, ubicada on fins ara hi havia el Punt Jove –que s'ha reinstal·lat al Centre Cultural–, representa «un pas més en la millora de la qualitat del servei als ciutadans», va manifestar Gil. Estarà obert ininterrompudament de 7.30 hores a 18.30 hores i afegeix un plus de «confidencialitat», ja que fins ara els demandants havien de passar primer per Tràmits, va destacar la cònsol.

De moment la resposta ha estat molt satisfactòria. Segons va indicar Gil, amb els quinze dies que porta en funcionament la nova seu «la resposta ha estat molt positiva».

AJUDES PER L'ESCOLA BRESSOL / La cònsol va reconèixer que els darrers mesos han notat una davallada de la demanda per a obtenir plaça a l'escola bressol de la parròquia, un fet que va justificar per «la crisi» i la precarietat. Amb les noves oficines també es busca ser més propers a aquestes persones, que possiblement no apuntin als seus fills per falta d'ingressos. «Nosaltres subvencionem, però potser hi ha gent que desconeix que donem aquestes ajudes», va exposar la cònsol. La intenció és aproximar-se cas a cas per oferir ajuda.

NATURLÀNDIA ÉS SEGURA / En un altre ordre de coses, i l'endemà que el Mark Mackay, el pare de la nena accidentada al Tobotronc, presentés una demanda civil contra Naturlàndia, la cònsol va informar que el Comú ja ha presentat tots els tràmits corresponents a la Batllia. «El cas està judicialitzat i ara estem a l'espera», va assegurar la cònsol.

A més, va afegir que tota persona té dret a interposar una denúncia judicial contra Naturlàndia, malgrat que, al seu parer «no fallen les mesures de seguretat» ja que es duen a terme «els seguiments escaients» al giny mecànic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT